Canalioğlu, "Ankara'da TBMM'de AKP'nin ezici çoğunluğuna karşı durarak, 133 arkadaşımızla ülkemizin yararına olmayan yasaların çıkarılmasında biz de üstün gayret göstererek onlara karşı duruşumuzu, fikirlerimizi savunma fırsatı bulduğumuz için burada bulunamamıştım. Kongreler katılamasam da yüreğim her zaman arkadaşlarımla birliktedir." dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Canalioğlu, Tonya ilçesinde düzenlenen ilçe kongresine katıldı. Mevcut Başkan Faruk Alpşanlı'nın aday olmadığı kongreye tek aday olarak giren Hasan Kalyoncu, yeni ilçe başkanı oldu. Divan başkanlığını İl Başkanı Yavuz Karan'ın yaptığı kongrede, çalışma ve hesap raporları ayrı ayrı okunarak ibra edildi.

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, TBMM'deki yoğun çalışmalarından dolayı ilk kez Tonya İlçe Kongresi'ne katılma imkanı bulduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Bizler birbirimizi sevmezsek AKP'nin ezici üstünlüğü karşısında duruşumuz elimizi indirip kaldırmaktan öteye geçmeyecektir. Bunun için bu kongreleri çok önemsiyorum çünkü bu kongreler bizi canlı tutmaktadır. Bizleri bir araya getiren güzel çalışmalardır. Dün Trabzon'da düzenlenen anayasa toplantısının çıkışında basın mensupları bana sordu 'kongrelere gelemedin, geçmişte görev yaptığın arkadaşların senin hakkında şunları söylüyor.' diye. Dedim ki arkadaşlar, bunlar bizim iç sorunlarımız, siz Trabzon'un sorunlarını dile getirebiliyor musunuz? Trabzonumuz AKP'nin söylediği gibi güllük güneşlik değildir. Trabzon'un nüfusu her yıl azalmaktadır. Göç oranında altıncı sıradayız. Bu kadar işsizlik ve göçün olduğu bir il nasıl kalkınmıştır, birisi bana anlatsın. Soçi Limanı kapatılmış da ondan göç oluyormuş. Rusya ile görüşerek kapattırmasaydınız. Trabzon Belediye Başkanı 27 gün kaybolmuş gazeteler yazıyor başkan şöyle hizmetler yapmış, böyle hizmetler yapmış. Trabzon'un için 'Marka kent Trabzon 61'i geçtik, 78 tane proje yapıyoruz' diyorlar. Mezarlıkları temizlemeyi bile proje olarak yazmışlar. Mezarlıkları temizlemek rutin bir iştir, temizleyeceksin tabi, bunu proje olarak nasıl yazarsın. Bu insanlarla oynamayın, yazıktır, günahtır. Trabzon'un insanları bunu hak etmiyor. Tonya Meslek Yüksekokulu'nu gündeme taşıdım. Tonya belediye başkanımız bana teşekkür edeceğine, çıkmış eleştiri yapıyor."

"VERİLEN SÖZLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

CHP Tonya İlçe Başkanı Hasan Kalyoncu ise son on yılda Tonya'da 13 kuruluşun kapandığını, yıllardır Tonya-İskenderli yoluna başlanmadığını söyledi. Kalyoncu, şöyle devam etti: "Çayırbağı-Tonya yolu yılan hikayesine döndü. 2006'da Baykuş Tepesi'nden salyangozu yola kaysanız, çoktan Tonya'ya ulaşmıştı. Evet, biz HES'lere karşı çıktık. Çünkü, yaşama alanlarımızı koruduk. Sularımızın çok uluslu şirketlere peşkeş çekilmesine razı olmadık. HES ya da enerji bahanesiyle doğanın tahrip edilmesini kabul etmedik. Ama, direnişimizi açıkça, yalana, hileye, desiseye sapmadan yaptık. Hani, HES müteahhitleri bize yüksekokul yapacaktı? Neredeler? Hani, Sayın Faruk Özak, devlet ağzıyla müjde vermişti seçim kürsüsünden? 12 Haziran seçimleri sırasında Tonya'ya gelemedi bile. Sonunda yine Tonyalının arsasının parası ile inşaat ihale edildi. Çamur atacaksanız, Yağmurlu havayı bekleyin. Güneşli bir günde atacağınız çamur tutmaz."

Kongreye Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, İskenderli Belediye Başkanı Ahmet Aktaş, Akoluk Belediye Başkanı Atilla Çavdar, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya, ilçe başkanları, il yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Hasan Kalyoncu başkanlığında oluşturulan CHP Tonya İlçe Yönetim Kurulu'nda şu isimler yer aldı: Muhammet Karadeniz, Ahmet Baki, Osman Karabulut, Muhammet Birinci, Mehmet Çöcüoğlu, Şeref Sami Bektaş, Tayyar Lermi, Muhammet Bayram, Temel Arslan, Davut Bahadır.