Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Sultan Abdülhamit Han Camii’ni gezmek için geldiği Kahramanmaraş’ta gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevapladı. Çelik, Hatay’da 3 subayın şehit olduğu saldırıyla ilgili soruya, şöyle cevap verdi:

“Bu fitne uzun yıllardır devam ediyor. Şimdi bir taraftan biz Türkiye’yi gerçek manada bir hukuk devleti yapmaya çalıyoruz. Gerçek manada hukukun hakimiyetinin olduğu bir ülke yapmaya çalışıyoruz. Demokratikleşme tam yol devam ediyor. Ama bir taraftan terörle teröristlerle mücadele devam edecek. Biz her zaman söyledik. Dünyanın hiçbir yerinde size silahla saldırmaya gelen insanlara siz çiçek buketleriyle karşılık veremezsiniz. Terörün kalleş bir tarafı var, terörün nereden çıkacağı belli olmaz. Asker diyelim arazide, bir çalının dibinden, bir taşın kovuğundan çıkıp maalesef o insanları şehit edebiliyorlar. Ben şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.”

AK Parti Şırnak Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Ali Kılınç’ın öldürülmesine yönelik bir soru üzerine, “Bizim arkadaşlarımız inanmış arkadaşlardır. Kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz” diyen Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Bizim mensuplarımıza yönelikte maalesef son zamanlarda özellikle bölgedeki AK Partilileri yıldırmaya, onları korkutmaya, onları ürkütmeye, en azından onları kendilerini ifade etmemeye zorlayan bir tavırları var. Fakat bizim arkadaşlarımız inanmış arkadaşlardır. Bu mücadelenin ne anlama geldiğini bilmiş arkadaşlardır. Kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Zaten terörün amacı birilerini korkutup sinmesini sağlamak. Esas bunu yaptıkları zaman hedeflerine ulaşmış olacaklar. Allahın izniyle el birliğiyle onların hedeflerine ulaşmamasını sağlamak için gereken neyse yapıyoruz, yapacağız.”

Çelik, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç ve teşkilat mensuplarının da katıldığı ziyaretin ardından karayolu ile Gaziantep’e hareket etti.