Trabzon eski milletvekili Alirıza UZUNER, Karaçam Belediye başkanı Dursun Ali SEVİNÇ, CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz KARAN, CHP Trabzon milletvekili adayı Ali Türen ÖZTÜRK, CHP Of İlçe Başkanı Emel SARAL, Dernekpazarı ilçe Başkanı Lütfi SARI ve bir çok partili ile delegeler kongreye katıldı.

Kongre divan başkanlığını Ali Türen  ÖZTÜRK’ün yaptığı kongre’de, olağanüstü şartlarda kongre yapılmasına rağmen oldukça sakin geçen kongrede,  birlik-beraberlik mesajları verildi.

Kongrede  ilk söz alan görevden alınan yönetim kurulu üyelerinden, Çaykara-Ulucami köyü muhtarı da olan Ali KOÇİN oldu. İl yönetiminin görevden alma biçimine  ağır eleştiriler getiren KOÇİN 1965 yılından beri CHP üyesi olduğunu, çok sorunlu süreçler yaşadıklarını ama bu kadar onur kırıcı bir davranış ile karşı karşıya kalmadıklarını belirterek, mevcut il yönetimine ağır ifadeler ile yüklendi.

Kongrede görevden alınan ilçe başkanı Ali Kemal KARATAŞ, il başkanı Yavuz KARAN birer konuşma yaparak, olağanüstü  kongre şartlarının oluşmasına neden olarak gösterilen hususlarda açıklamalarda bulundular.

Ali Kemal KARATAŞ konuşmasında, görevden alınma biçimine yönelik eleştirilerini yineleyerek, Çaykara ilçe teşkilatı olarak başarılı bir seçim çalışması dönemi geçirmiş olmalarına rağmen, görevden alınmalarının teknik izahı tüzüğe dayalı yapılıyor olsa da vicdani yönünün olmadığı konusunda eleştirilerini sürdürdü.

Görevden alınmalarında temel nedenin tüzük değil, CHP kurultayı öncesi PM üyeliğine önerilecek isimler ile ilgili tutumlarının etkili olduğunu vurguladı.

Seçilecek olan yeni yönetime başarılar dileyen KARATAŞ,  “ görevden alınabiliriz, disipline sevkedilebiliriz ve hatta ihraç bile edilebiliriz. Ama bunların hiçbiri bizim CHP’ye oy vermemizi  engeleyemez. “ diyerek, parti içi bir tartışmalara engel olmaya yönelik ifadeleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Eczacı Necdet DURGUN yaptığı konuşmada birlik-beraberlik mesajları vererek, ülkenin geçirmekte olduğu siyasi gelişmelere karşı halkı bilgilendimenin önemine vurgu yaptı. Seçilme göreve gelenlerin seçimle gitmesinin doğru olduğu vurgusunu yaparken, örgütlerin de sorumluluklarını yerine getirmede çaba içerisinde olması gerektiğini belirtti.

Daha sonra söz alan İl Başkanı Yavuz KARAN , CHP ilçe teşkilatının görevden alınmasının bir tüzüksel gereklilik olduğunu ve tüzüğe göre bu kurumun çalışmalarını yapması gerektiği vurgusunu yaptı. Tartışmanın bir an önce bitirilip, yerel seçime yönelik çalışmaların başlatılması gerekliliğine değinen KARAN,  önceki yerel seçimde bazı ilçelerde aday gösterilmemiş olmasının partinin bu bölgelerdeki zaafı olduğunu bildiklerini ama CHP olarak bütün ilçelerde kendi adayları ile seçime girmek üzere hazırlık içerisinde olduklarını belirtti.

Trabzon ilinin büyükşehir olması ile yerel seçimin farklı bir atmosferde geçeceğini ve Çaykara’nında CHP açısından çok önemli olduğunu ve birlik ve beraberlik sergilenmesi halinde Çaykara Belediyesinin çok rahatlıkla CHP’li olabileceğini ifade etti.

Daha sonra divan başkanı Ali Türen ÖZTÜRK söz alarak, tartışmaların bir an önce bitirilip Çaykara’da CHP’nin eski günlerine kavuşması yönünde atılacak adımların bir an önce atılması gerektiğini vurguladı. Ali Türen ÖZTÜRK Yerelde siyasetin önemine vurgu yaparak, bugün asıl  sorunun ülke siyasetinin/ dolayısıyla ülkenin gidişatı ile ilgili olduğunu ve halkın bu hususta birebir bilgilendirilmenin gerektiğine vurgu yaptı.

ÖZTÜRK, CHP teşkilatlarının özellikle son dönemdeki eğitim çalışmaları ile bu konuda önemli bir çaba içerisinde olduğunu  belirterek, halk ile yakın iletişim içerisinde olmanın sonuçlarının inşallah yerel seçimlerde göreceğiz.

CHP’nin Hem Çaykara’da  hem de Trabzon’da iddialı olduğuna vurgu yapan ÖZTÜRK, önce inanmak gerekir, sonra da çalışmak, halkı kucaklamak, şeklinde sözleri ile kongrenin hayırlı olması dileğiyle, konuşmasını sonlandırdı.

Kongre sonrası, CHP Çaykara ilçe teşkilatının yapılan olağanüstü genel kurulu seçimlerine geçildi  tek liste ile girilen seçimlerde ilçe başkanlığına yörenin sevilen, saygın isimlerinden olan Mehmet   YAZICI başkanlığında oluşturulan yönetim kurulu, seçime katılan bütün delegelerin oyunu alarak, CHP Çaykara ilçe teşkilatının yeni yöneticileri olarak belirlendi.
Yeni başkan Mehmet YAZICI, kongre sonrası verdiği mesajda gerek Ali Kemal KARATAŞ gerekse partiye hizmet vermiş değerlerin fikir ve düşüncelerine önem veren, Çaykara’da herkesi kucaklayan bir siyasi çalışma düzeni içerisinde olacaklarını belirtti.