CHP’de İl Başkanlığı seçimi yaklaşırken, adaylarda bir birlerine göz dağı vermeye devam ediyor. Mevcut İl Başkanı Yavuz Karan, dün ilçe başkanları ile birlikte düzenlediği geniş katılımlı toplantı ile diğer iki aday Emekli Tuğamiral Türker Ertürk ve İsmail Akbulut’a karşı gövde gösterisi yapmıştı.
Karan’ın bu toplantısına Ertürk, bugün düzenlediği tanışma toplantısı ile Karan’a yalnız olmadığını gösterdi…



NEDEN SİYASETE GİRDİ
Tanışma toplantısında konuşan Ertürk, önce kısa bir özgeçmişini anlattıktan sonra neden siyasete girdiğini şu şekilde açıkladı:
“Mesleğimden ayrılır ayrılmaz siyasete girdim. CHP’ye girdim. “Türker bey siyasette yenisiniz diye” söylemler oldu. Ben siyasette yeni değilim. Ben 2 yıldır varım ama 2 yılın her ayı her dakikası doludur. Kimi zaman siyasette 30 yıllık olursunuz sadece süreniz geçmiştir. Deniyim olarak faaliyetler olarak 30 yılın karşılığı o olmayabilir. Tabiî ki olanlar vardır onlara saygı duyuyoruz.
Ben bu süre içerisinde çeşitli STÖ’lerle toplantılara ve ayrıca yurt içinde ve yurt dışında panellere katıldım. Niye çünkü AKP ülkemizi çok kötü yere iç çatışmalara götürüyordu. Halka bunları anlatmak için bu mücadelenin içinde yer almak için bunları yaptım.
Ben istifa ettikten sonra köşeme çekilsem, ekonomik olarak daha kazançlı çıkarım. Biliyorsunuz TSK’nın OYAK’ı var. OYAK’ta bir mevcut bir yer bana görev teklif ederler. İyi olmaz mı ayda 5-6 bin lirayı verirler. Bana gelip, “Paşam bırak bu aydınlıkta yazmayı, ulusal kanada çıkmayı gel bizim şirkete istediğinizi verelim” diyorlar… Olabilir bu da bir seçim.. Ama bu seçim tarzı ağrıma gidiyor.
Devlet beni yurt dışında ile okuttu, bunun bir karşılığı olduğunu düşünüyorum. O yüzden bunları yapıyorum”


BU SAATTEN SONRA ROTA DEĞİŞTİRECEK DEĞİLİZ
Siyasete girmeyi hiç düşünmediğini ifade eden Ertürk, “Ben siyaset yapmayı hiç düşünmedim. Benim için bir tek hedef vardı denizci olabilmek. Çünkü babaannem bana hep denizci türküleri okurdu, o nağmeleri okurdu.
Ben siyasete niçin girdim. Ülke çok zor durumda. Bu durumda köşeye çekilip balık tutmanın sırası değildir. Devlet bizi büyütmüştür, kafasında tüy bitmemiş yetimin hakkı vardır üzerimizde. Bunun karşılığını ödememiz gerek vefalı olmamız gerek.. Bu nedenle siyasete girdim. Bende bu tavırdan sonra rota değiştirecek durumda değilim” diye konuştu.


BENİ BİLEN ARKADAŞLAR TEKLİF GETİRDİ
Ertürk, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Hiç yarın CHP’nin İl Başkanı adayı oluyum diye bir idealim yoktu. Siyasete girmem de bir zorluğun altına mücadeleye omuz verme duygusu vardı. Trabzon’dan beni bilen benim yazılırımı takip eden ne olup ne olmadığımı bilen insanlar bana teklif getirdiler.
Böyle bir durum var mücadelemiz içinde olur musunuz yer alır mısınız diye.. Ben o teklifi ileten arkadaşlarımla birlikte geniş bir çerçeve içinde yer alamya bu mücadelenin ne olup olmadığın değerlendirdim ve sonunda bu mücadelenin”


ELİMİZ KIRILSAYDI DA AKP’EY OY VERMESEYDİK
CHP İl Başkanlığını bir atlama basamağı olara görüp görmediği şeklindeki düşüncelere de cevap veren Ertürk, “Ben o basamağı düşünmedim, bile… İstifa sürecinden sonra partim beni listeye koymadı. Saygı duyuyorum.. Köşeme çekilirim saygı duyarım. Ben tek kişilik ordu olarak muhalefetime devam ettim.
Türkiye’de her yere gidiyorum. Yarın iş işten geçer. Bugün AKP’ye oy verenler, ‘Elimizden kırılsaydı da oy vermeseydik’ diyecekler.. Ama iş işten geçecek..” dedi.


BALYOZ, ERGENEKON VAR MI?
Ertürk, “Bazen şunu diyorlar: Sizde Ergenekon Balyoz var mı? Belki de şanslı olmam o süreler içinde Türkiye’de bulunmamam, oldu. Hatta yalan dolan toplantılara da yazdılar.. Ama gittik kırmızı pasaportla gösterdik. Hala başımıza bir şey gelebilir mi? Gelebilir…
Bu korku nedeniyle köşeye sinmekte söz konusu.. Ama korkunun da ecele faydası yok.. Onun için biz mücadeleye devam edeceğiz. Onun için son nefesimize kadar.. Bu mücadelenin içine elini sokan insan sayısı fazla olursa hepimizi içeri atamazlar” diye konuştu.


İTHAL ADAY SÖYLEMLERİ..!
İthal aday söylemlerine Ertürk, “Trabzonlu Ruşen Ertürk adlı istiklal madalyalı bir dedenin torunuyum. Kaç tane ailenin vardır onu da takdirlerinize sunuyorum.” şeklinde cevap verdi.

TRABZON’DA DİN İSTİSMARI YAPILIYOR
Trabzon’un gelişmediğini geriye gittiğini ifade eden Ertürk, AK Parti’nin din istismarı ile bölgeden oy aldığını ifade ederek,
“Trabzon’da Karadeniz’de AKP hükümeti çok oy alıyor. Niye çünkü din istismarı yapıyor. Din istismarı en çok muhafazakar bölgelerde daha çok işler. Din istismarı üzerinden İzmir, Antalya ve Trakya’da yeterince başarılı olamayabilirsiniz. Ama bizim bölgemiz nispeten daha muhafazakar.. Bu bizim değerimiz bunu kabul ediyoruz.
Biz yurt genelinde ki oy oranımızdan daha düşük oy alıyoruz Karadeniz ve Trabzon’da..
CHP’ye yapılan suçlama ne? “Bunların alınları secdeye değmiyor” Biz de kendimizi halka anlatamıyoruz. Biz bir şekilde halka ulaşmalıyız. Bunlar Müslümanlık üzerinden din üzerinden halkı soyuyor.. Bunlar patates dininden. Kürecikte radar konuşlandırıyorsunuz. Bu radar Müslüman’a karşı Musevi İsrail’i koruyor. Şimdi biz Müslüman değiliz onlar Müslüman! Ben Suriye’ye gidiyorum Müslümanların üzerine bomba yağdırılmasın diye gidiyorum o bomba yağdırılsın diye uğraşıyor. Din istismar edilemez..”


GEREKİRSE İSTİFA EDERİM
Ertürk, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Eğer seçilirsem benle yarışan rakipleri dışlamadan onları da kucaklayan bir siyaset yapacağız. Ben Genel Merkez’den bir Allah’ın kulunun telefonunu çevirip kimseden icazet almadım. Ben Tavan’dan değil tabandan icazet için buradayım. Ben birde şuna inanıyorum.. Trabzon gibi illerde insanlar sadece partiye oy vermez.. Aynı zamanda insana oy verir. Türkiye’nin değerleri aydın insanları İstanbul Ankara İzmir giib şehirlerden merkez yoklaması ile aday yapılabilir. Trabzon’dan merkez yoklaması ile kontenjandan aday yapılması uygun değildir. Mutlaka ve mutlaka Trabzon gibi Rize gibi, illerde ön seçim yapılmalı. Tabanan isteğine kulak verilmeli ve milletvekili aday listesi bu şekilde olmalı. Ben bunun için mücadele veririm.. Ha sonra Genel Merkez bunu kabul etmedi napalım böyle oldu demem.. Gerekirse İstifa ederim..
Ben seçilirsem, daha fazla bayanın daha fazla gencin partide görev almasını sağlamak istiyorum”