CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti Sözcüsü Güler, toplantıdan sonra yaptığı yazılı açıklamada, MYK'da ülke gündemindeki gelişmeler ile örgütsel çalışmaların ve 17-18 Temmuz'da yapılacak 34. Olağan Kurultaya ilişkin hazırlıkların ele alındığını kaydetti.

Toplantı sürerken, Suriye tarafından düşürülen Türk jetinin pilotlarının şehit oldukları haberinin geldiğini ve bu olaydan büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Güler, şehit pilotlara Allah’tan rahmet, şehit ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı diledi.

SAMSUN’DA MEYDANA GELEN SEL

MYK toplantısında Samsun’da meydana gelen selin de ele alındığını ifade eden Güler, selde hayatını kaybeden 9 vatandaşa Allah’tan rahmet ve yakınlarına da başsağlığı diledi.

Güler, meydana gelen selin, kentsel altyapı ve su taşkınlarını önlemeye yönelik çalışmalarının yetersiz olduğuna örnek olduğunu belirtti.

Ayrıca Pariti Sözcüsü Güler, selde hayatını kaybeden vatandaşların bazılarının TOKİ tarafından yapılan toplu konutlarda yaşamasının ise hükümetin hizmetlerinin nasıl yalap şalap olduğuna ilişkin son örnek olduğunu öne sürdü.

MYK'da işsizlik konusunun da konuşulduğunu kaydeden Güler, Türkiye’de artan işsizliğe dikkati çekerek, MYK'nın, işsizlik sorununu üretim, yatırım ve bilgiye dayanan girişim örgütlenmeleriyle çözülebileceğini savundu.