CHP, AK Parti'yi yakın takibe alıp, yanlışlıklarını kamuoyuna anlatmak için gölge kabine kurdu. Gölge kabinenin Başbakanı Kamer Genç, Milli Eğitim Bakanı Nur Serter, Sağlık Bakanı Özgür Özel, Avrupa Birliği Bakanı ise Şafak Pavey.

A'dan Z'ye tüm bakanlıklar ve onlara bağlı kurumlar, genel müdürlükler listelendi. Her biri için en az 2 CHP milletvekili uzmanlık alanlarına göre görevlendirildi. Listeye göre, Başbakanlık, Ali Haydar Öner, Oğuz Oyan ve parlamentonun en muhalif isimlerinden Kamer Genç'in takibinde olacak. Aydın Ayaydın, Umut Oran, Müslim Sarı, Rahmi Aşkın Türeli ve Hurşit Güneş ise ekonomiden, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve ona bağlı birimlerden sorumlu olacak.

CHP'nin eski müftü vekili İhsan Özkes, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı'nı; Uğur Bayraktutan, Turgut Dibek, Ali Rıza Öztürk, Dilek Akagün Yılmaz, Ali İhsan Köktürk ise Adalet Bakanlığını takip edecek.

Gürsel Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığını; emekli Büyükelçi Osman Korutürk, Dışişleri Bakanlığını; Binnaz Toprak, Aile Bakanlığını; ATO'nun eski Başkanı Sinan Aygün ise Sanayi Bakanlığını inceleyecek isimlerden.

Görevli vekiller çalışma sonuçlarını her ay grup yönetimine rapor edecek.

Kaynak: CNNTÜRK