Adaylığını ilk açıklayan isim olan Dernekpazarı eski İlçe Başkanı ve ‘CHP Nasıl İktidar olur’ kitabının yazarı İbrahim Akbulut, diğer il başkan adayı Türker Ertürk’ten yana adaylıktan çekildiğini açıkladı.
CHP Kongresinin büyük bir şölen havasında geçeceğini belirten Akbulut, bu bir demokrasi yarışıdır. Ben Trabzon CHP’de duyduğum bazı eksiklikler Yavuz Karan’a karşı aday olmuştum. Fakat yatığım istişare sonucu, Türker Ertürk’ten adaylıktan çekilmemin doğru olacağı kararını verdim. Bu kararı verirken beni destekleyen tüm delege arkadaşlarımın da görüşlerini aldım. Yaptığım tüm hamleler CHP’nin büyümesi ve iktidar yürüyüşündeki gücünü arttırmak amaçlıdır. Bugüne kadar benimle birlikte koşan bana destek olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Yarın Türker Ertürk ile birlikte adaylıktan çekilmem kararımın detaylarını herkesle beraber paylaşacağım” dedi.
Öte yandan yarın saat 10:00’da CHP Trabzon İl Başkanı adayı Türker Ertürk, adaylıktan çekilen İbrahim Akbulut ve rakibi Yavuz Karan’ın listesinden bir çok yönetici ile birlikte Nostalji Restoran’da bir araya gelerek önemli açıklamalar yapacak.
Aynı saatte Yavuz Karan’da tat pizza’da kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyecek.