Chp Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili mesaj yayınladı.

Yayınladığı mesajda öğretmenlerin çeşitli sorunlarını dile getiren Karan şu ifadelere yer verdi.

İŞTE O AÇIKLAMA: 

            Geleceğimizi üstlenecek çocuklarımız için fedakarca emek veren, Cumhuriyetimizin bekçileri ve güzel yarınlarımızın şimdiden hazırlayıcıları, bilimsel, demokratik eğitimin yılmaz bekçileri olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum. Bu özel günde tüm sorunlarının çözümü için siyasetçilere ve hükümete düşen görevin anlamına uygun yerine getirilmesini temenni ederim. 
              On iki yıllık AKP iktidarında öğretmenlerimiz itibarsızlaştırılmış, atanamayan üç yüz bin öğretmen olmasına rağmen ücretli öğretmenlik getirilmiş, istemedikleri halde okul müdürlerinin yerleri değiştirilmiş, olmadı makamlarından edilmiş, ay geçmedi eğitim programları değiştirilmiş, yandaş sendikalarına üye olanlara 75 puan üzeri not vererek idareci atanmıştır. 
             Örnek insan yetiştirmesini beklediğimiz öğretmenlerimizin örnek yaşantıları olmalıdır.  Yaşam standartında maaş almalı, çocuklarına ücretsiz kreş, hükümet kontrolünde olmayan sendika hakkı tanınmalıdır. 
            En büyük sorun itibar kaybıdır. ‘’Öğretmenler az çalışıyor, çok kazanıyor, üç ay tatil yapıyor, yan gelip yatıyor.’’ diyen siyasetçilerimize buradan sesleniyorum hangi devlet çalışanı evine iş getiriyor.  Gitgide fiziki saldırılara uğrayan öğretmenlerimiz artmaktadır. 
           Atanamadığı için otuz dört öğretmenin intihar ettiği ülkemizde her 24 Kasımlarda andığımız başöğretmen Mustafa Kemalin yaktığı ışıkla aydınlanan öğretmenlerimizin yanındayız. CHP iktidarında öğretmenlerin incinen itibarlarını geri vereceğiz, atanamayan tüm öğretmenlerin atamasını yapacağız, yaşam standartlarını yükselteceğiz, örgütlü bir toplum olma yolunda her zaman ve her yerde yanlarında olacağız.