CHP’nin son kurultayında en yüksek oyu alan Denizli Milletvekili Adnan Keskin`in yeni MYK’de örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesinin ardından CHP Genel Merkezi’ndeki ofisine yerleşemediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu döneminde sırasıyla Gürsel Tekin ve Nihat Matkap’ın kullandığı 10. kattaki örgütten sorumlu genel başkan yardımcılarının kullandığı makam odasına yerleşmek için genel merkez`e giden Adnan Keskin, Nihat Matkap odayı boşaltmadığı için açıkta kaldı. Tebrikleri odasında kabul etmek için Matkap`ın odayı boşaltmasını isteyen Keskin`e Matkap`ın cevabı “odayı kullanmak için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan izin aldım” oldu.

KESKİN`İN İSTİFA RESTİ

Genel başkan yardımcılarının kullandığı odaya yerleşemeyen Keskin`e ikinci sürpriz ise CHP lideri Kılıçdaroğlu`ndan geldi. Partide sürekli ikinci adam sıkıntısı yaşan Kılıçdaroğlu bu sorunu aşmak için Keskin`e tahsis edilmesi gereken “CHP 02” plakalı makam aracını garaja çektirdi. Çiçeği burnunda Genel Başkan Yardımcısı eski genel sekreter Adnan Keskin durumu Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’a bildirirken odanın Matkap`ta makam aracının ise garajda olmasına kızgınlığını “Gerekirse istifa ederim” sözleri ile dile getirdi. Yaşanan oda ve araç krizinin ardından Kılıçdaroğlu, devreye girdi ve 10.kattaki oda boşaltılarak Keskin`e tahsis edildi.

DEMİREL`DEN KESKİN MESAJ: “YANINDAYIM”

Adnan Keskin`in partide iki numaralı adam olması eski genel sekreterin yoğun tebrik mesajları almasına neden oldu.  Adnan Keskin`in Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmasının hemen ardından 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel`in   Keskin`i telefonla arayarak tebrik ettiği öğrenildi. Kulislere sızan bilgilere göre Demirel, tebrik telefonunda Keskin’e ” Ne zaman desteğimi istersen yanındayım” mesajı verdi.

Kaynak: ManşetTV