Partinin ulusalcı kanadına mensup milletvekilleri "Bu açıklamaları parti tabanına anlatamıyoruz" deyince Aygün, "Söylediklerimin arkasındayım, sizin zihniyetiniz beni anlayamaz" diye bağırdı.

PKK tarafından kaçırılan Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamalar, CHP'nin iki günlük toplantısında Kürt kavgasına neden oldu.

Ulusalcı vekiller, Aygün'ün serbest bırakıldıktan sonra 'Genç arkadaşlar', 'Dersim dağlarını özlemişim', 'İki günlük dağ maceram' şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Aygün, eleştirilere "Söylediklerimin arkasındayım. Kafatasçılar. Kafasızlar. Sizin zihniyetiniz beni anlayamaz" diye bağırdı.

CHP'nin Büyük Anadolu Oteli'nde iki gün süren ve dün akşam sona eren çalışma toplantısının ikinci gününe, Kürt sorunu kavgası damgasını vurdu.

Dersim olayları ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle daha önce ulusalcı milletvekillerinin Meclis'te bildiri yayınlamasına neden olan Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamalar da dün krize neden oldu.

KABUL EDİLEMEZ

CHP'nin ulusalcı isimlerinden Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Aygün'ün, özellikle "Genç arkadaşlar", "Dersim dağlarını özlemişim", "İki günlük dağ maceram" şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi. Özcan, Aygün'ün serbest bırakılma sonrası parti içindeki ulusalcılara "kafatasçı benzetmesi" yapmasına da tepki gösterdi. Özcan, terör olaylarının ve şehit sayısının arttığı süreçte bu konuşmanın kabul edilemez olduğunu söyledi. Özcan, "Seçmene açıklama yapamıyoruz" dedi.

KULKULOĞLU TEKRARLADI

Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu da ayağa kalkarak, Aygün'ün açıklamalarını yüksek sesle okudu ve tepkisini dile getirdi. Aygün, oturduğu yerden Özcan ve Kulkuloğlu'na "Söylediklerimin arkasındayım. Kafatasçılar. Kafasızlar. Sizin zihniyetiniz beni anlayamaz" diye bağırdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Aygün'e sahip çıkarak, ulusalcılara "Oturun yerinize terbiyesizler" diye bağırdı. Olay halef selef genel başkanlar Kılıçdaroğlu ve Baykal'ın gözü önünde oldu. Baykal'ın sinirli olduğu ve oturduğu yerden tepki gösterdiği belirtildi.

FATURAYI ŞİMDİDEN BAYKAL'A KESTİ

Yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifi ile yasa teklifinin AK Parti veMHP tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulmasının ardından partilerdeki yerel seçim hazırlıkları hız kazandı. Yerel seçim çalışmaları, CHP'nin iki günlük çalışma toplantısının da ana gündem maddelerinden birisi oldu.

VEKİLLER ŞİKAYET ETTİ

Alınan bilgiye göre, toplantıların basına kapalı bölümünde, çok sayıda milletvekili, CHP'li belediye başkanlarından rahatsızlıklarını dile getirdi.Milletvekilleri, CHP'li belediyelerin hizmetleri ile ilgili vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldıklarını belirtirken, belediye başkanlarına milletvekili olarak bile ulaşamadıklarından yakındı. Vekiller, "Belediye başkanları bizim telefonlarımıza dahi çıkmıyor, vatandaş nasıl ulaşsın" dedi.

KÖTÜ YÖNETİLİYOR

Kılıçdaroğlu, olası yerel seçim başarısızlığında sorumluluğun mevcut partili belediye başkanları ile eski Genel Başkan Deniz Baykal yönetimine ait olduğuna işaret etti. Kılıçdaroğlu, "Belediyelerimizin bazıları çok başarısız, çok kötü yönetilen belediyelerimiz var. Bir gerçek var ki bu belediye başkanlarımızın 2009 yılındaki parti yönetimi tarafından belirlendiği ortadadır. Ancak bu bahane olmamalıdır. Yerel seçimlerdeki başarısızlığı asla affetmem" ifadelerini kullandı.