Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, CHP'nin Kemer İlçe Kongresi’nde, ’Büyük ağabey’ diye tanımladığı Deniz Baykal 'a yönelik sert eleştirilerini Habertük'te Akşam Raporu programında sürdürdü.

"İçimde uzun zamandır saklamakta zorluk çektiğim sıkıntılarım vardı. Bunları aktardığım için rahatladım" diyen Akaydın, konuşmasının ardından partililerden olumlu tepkiler aldığını, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile konu hakkında henüz görüşmediğini söyledi.

Konuşmasının "yandaş basın" ve AK Parti tarafından çarpıtılmaya çalışıldığını amacının partiyi güçlendirmek olduğunu kaydeden Akaydın, şunları söyledi:

"Büyük Ağabey'den kastımız, Antalya siyasetinde CHP adına en büyük rol oynayan kişi. Bana 3 yıldır büyük sıkıntılar yaşattı. Seçim kampanyamda da bu sıkıntıları kendisine ilettim. Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinden bir tanesini bile belirleme hakkı bana verilmedi. Tahmin ediyorum seçimi kazanacağım inancı yoktu. Büyük Ağabey önderliğinde özellikle Antalya'da ve Türkiye genelinde bir entrika siyaseti, hizipçilik, fraksiyonculuk var. Bu siyaset son iki yıldır Kılıçdaroğlu'na da zarar veriyor. Bunu Antalya'da bizzat yaşadığım için bunları söylemek zorundaydım. Genel başkanımızın (Kılıçdaroğlu) bir tek kusuru var, çok kibar birisi. Atatürk de öyleydi, İsmet Paşa da, Ecevit de öyleydi. İstiyor ki kibarlığından insanlar ders alsın ama maalesef bunun böyle olmadığı Antalya'da belirgin. Belediye başkanıyım, Antalya tarihinde en yüksek oyla seçilmişim ama partimin içinde, Antalyayı kastediyorum, muhalefet gibi hissediyorum."

"BÜYÜK AĞABEY'İN 'KÜÇÜK OLSU BENİM' OLSUN ZİHNİYETİ"
Gerçeklerin ortaya çıkmasını istediği için bu açıklamaları yaptığını kaydeden Akaydın, şöyle devam etti:

"CHP gibi tarihi bir partinin bu kadar acıklı duruma düşürülmesinin zamanı değil. Bunun en temel sorumlusu da Büyük Ağabey'in 'küçük olsun, benim olsun' zihniyeti. Onun yönetiminde partinin nerelerde olduğu da 70'lerden beri belli.

Büyük Ağabey'in faaliyetlerinde referandum ve genel seçim sürecinde beraber oldum. 20 Nisan'da özel bazı nedenlerle bıraktım bu işin peşini. Ama bunu açıklamak zorundayım: Minibüsün içinde basına kapalı seyahat ederken ilçelere yeni seçilen genel başkanın aleyhine bazı konuşmalar vardı. Ama il başkanı ve milletvekillerinden birisi korkularından itiraf edemezler, ama diğer 3 milletvekili söyleyebilir. Genel başkanımız etnisite ve mezhep üzerinden politika yapmakla suçlandı. Daha üç günlük genel başkanken bunu hak etmiyor. Türkiye genelinde yüzde 26'nın altında kalmamızın nedeni bu hizipçi politikadır. Yüzde 30'un üstünü çoktan hak etmiştik."

Kılıçdaroğlu'nun "altının oyulmaya" hâlâ devam edildiğini savunan Akaydın, "Bu parazit zihniyetten CHP'nin kurtulması lazım" dedi.