CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, parti yönetiminden istifa etti. Tekin'in gün içinde açıklama yapacağı öğrenildi...


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in dün sabah saatlerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun masasına “İstifa” dilekçesini koyduğu CHP kulislerine düştü.

CHP kulislerinden alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu ve Tekin dün, Genel Başkanlık makamında yaklaşık bir saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın kongrede yeniden aday olmasına karşı çıkan Tekin'in genel merkezle ters düştüğü ifade ediliyor.


Görüşmede Tekin’in MYK’daki bazı isimler ile son dönemde il kongrelerinde ismi geçen bazı partililere yönelik eleştirilerde bulunarak “Ben onlarla aynı MYK’da bulunmayı, aynı yönetim anlayışıyla hareket etmeyi kabullenemiyorum” diyerek istifa dilekçesini Kılıçdaroğlu’na sunduğu ileri sürüldü. Kılıçdaroğlu’nun ise istifayı kabul etmediği belirtiliyor.

Şimdi gözler önümüzdeki saatte toplanacak MYK toplantısına çevrildi. Genel Merkez’de Tekin’in MYK’ya katılması ve istifasını geri alması yönünde görüşmeler başladı. Tekin’in ise odasını kapayarak genel merkezden ayrıldığı belirtildi.

Tekin'in yazılarının yayınlandığı siteye göre  CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, genel merkezin Ankara, İstanbul ve İzmir'de İl Başkanı adayı belirlemesi ve desteklemesine karşı çıkıyordu. Tekin, "Örgütlere karışmayalım. Seçimler doğal seyrinde devam etsin. Parti genel merkezi seçimlerde taraf olduğu sürece, partiyi ayrıştırıyoruz" tezini savunuyordu.

Tekin'in temel itiraz noktalarından biri de İstanbul İl Başkanlığı seçim sürecine ilişkindi. Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'yı başarısz bulduğunu söylüyor,"dar grupçu" davranmakla eleştiriyordu. Salıcı'yı destekleyen Erdoğan Toprak ile arkadaşlarının partide "ayrışma yarattığı"nı söyleyen Tekin, Kılıçdaroğlu'nun sürece seyirci kalmasından duyduğu rahatsızlığı da dile getiriyordu. Kılıçdaroğlu'nun il başkanlığı seçimlerinde ''tarafsız ve herkese eşit mesafede'' kalmasını isteyen CHP'li Tekin, buna ilişkin görüşlerini partinin yetkili kurullarında da dile getiriyordu.

PARTİ MEDYADAN ÖĞRENDİ

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in görevinden istifa ettiği haberlerine ilişkin, ”Pek çok genel merkez yöneticisi de bu haberleri medyadan öğrendi. Elbette medyaya yansıyan bu olayların bir zemini var ama bunun ayrıntısı saat 14.00’da toplanacak MYK’da ortaya çıkacak” dedi.

Güler, basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Tekin’in istifasına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine Güler, şunları söyledi: ”Pek çok genel merkez yöneticisi de bu haberleri medyadan öğrendi. Elbette medyaya yansıyan bu olayların bir zemini var ama bunun ayrıntısı saat 14.00’da toplanacak Merkez Yönetim Kurulu toplantısında ortaya çıkacak. Burada görüşülecek, burada durumun ne olduğu netleşecek. O yüzden şimdi, hiç kimseden sağlıklı bir haber alma şansının olmadığı kanısındayım. MYK toplansın ondan sonra yapılacak açıklama en sağlıklı açıklama olacaktır.” Güler, Tekin’in sabah saatlerinde genel merkezde olduğunu ancak görüşmediklerini söyledi.

Tekin’in MYK’ya katılıp katılmayacağına yönelik bir soru üzerine ise Güler, ”Benim bilgime göre katılacak” yanıtını verdi.

Öte yandan Tekin’in odasının bulunduğu kata basın mensupları alınmıyor.
Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısından sonra gazetecilerin Tekin'in istifasına ilişkin soruları üzerine, yazılı bir açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, açıklamasında, istifanın tek taraflı bir irade beyanı olduğunu belirterek, Genel Başkan Yardımcısı Tekin'in MYK'dan ayrılma kararının geçerli olduğunu ve istifasının kabul edildiğini vurguladı.