CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu, toplantının Bilkent Üniversitesi Siyaset Platformu ve Bilkent Üniversitesi Genç Akademi Topluluğu ile organize edildiğini söyledi.

Projenin Romanya katılımcıları Romanya Öğrenci Birliği, Bükreş Üniversitesi Siyaset Bilimi Öğrencileri Derneği üyelerini ve Türk öğrencileri CHP’de görmekten mutluluk duyduklarını belirten Kayalıoğlu, katılımcılara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını iletti.

Eski İçişleri Bakanlarından Hasan Fehmi Güneş de ”Ana Muhalefet Partisinin Türkiye Demokrasisindeki Yeri ve CHP’nin tarihi” üzerinde bir konuşma yaptı.

Siyasi partilerin genel olarak ”örgütlenmiş ideolojiler” olarak tanımlanabileceğini anlatan Güneş, ”CHP’nin Türkiye’de ideolojisi en net siyasi parti olduğunu” savundu.

CHP’yi ”Anadolu’yu emperyalistlerden kurtaranların kurduğunu” ifade eden Güneş, ”CHP, bir bağımsızlık hareketinin, bir devrimin ürünüdür” dedi.

Güneş, çok partili hayata geçiş ve sonrasında yaşananlarla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Toplantıda, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ”CHP’nin tutuklu öğrencilere bakış açısı”, Bursa Milletvekili Aykan Erdemir de ”Kampüste demokrasi ve akademisyen ne kadar özgürdür” konularında açıklamalarda bulundu.

Öğrencilerin toplantı sonrası Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edecekleri de bildirildi.