CHP Parti Meclisi, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün akşam saatlerinde bir araya geldi. Geçtiğimiz haftalarda yapılan ön seçimle 362 adayın yeri belirlenmişti, CHP'de 37'si kontenjan olmak üzere toplam 188 adayın yeri de belli oldu.

CHP'nin 7 Haziran Genel Seçimlerine gireceği listelerle ilgili  Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç açıklama yaptı;

Trabzon'da CHP'nin milletvekili adayları ise şu sırayla YSK'ya bildirildi;

TRABZON 1 HALUK PEKŞEN ÜNİVERSİTE AVUKAT
TRABZON 2 ALİ TÜREN ÖZTÜRK YÜKSEK LİSANS MÜHENDİS
TRABZON 3 AHMET KAYA ÜNİVERSİTE MÜHENDİS
TRABZON 4 MURAT ÖZÇİLİNGİR ÜNİVERSİTE ESNAF
TRABZON 5 YAVUZ KARAN ÜNİVERSİTE İŞLETMECİ
TRABZON 6 MUSTAFA AYDIN ÜNİVERSİTE UZMAN


KOÇ'UN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI: 

Bir tek CHP üyelerinin görüşlerini bugün akşam sunacağı seçimlerde yüzde 80 oranında yansıttı. CHP Kontenjan hakkını dün parti meclisi toplantısında belirledi. Ve kontenjan ayrılan yerlere yerleştirdi. 

Türkiye sandık aşamasında, Türkiye halkı, Türk milleti, bu kötü yönetime dur diyecek. Demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile işlemesine zemin hazırlayacak bir adımı atma şansına sahip olacak. 

Kadın erkek eşitliği ve kadının toplumda rolü en önemli siyasetin gündem maddelerinden biri. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bir karar aldı. Ve bu kararın uygulamasını gerçekleştirdi. 28 kontenjan adayından 3 büyük şehirde ki 7 seçim bölgesinin birinci sırasına kadın adayların yerleştirileceği ifade edilmişti. Bu sözler de tutuldu. 

İstanbul 3. bölgede 8 tane kadın adayımız var. İstanbul 2. bölgede 7 tane kadın adayımız var. İstanbul, 1. bölgede 6, Ankara'da 5 tane, Bursa'da 5 kadın adayımız var. 2. sırada ki başta olmak üzere. 

Kadın adaylarının 1. sırada bulunudğu seçim bölgeleri: Adana, Afyonkarahisar, Ankara 1. ve 2. bölge. Bursa, Denizli, Erzurum, Eskişehir, İstanbul 1.2.3 ve İzmir 1.2. Kocaeli'nde...

Toplam 103 tane kadın adayımız var. 4'de 1 yüzde 20'nin üzerinde kadın aday profili var. Önemli bir kısmı seçilecek noktalarda. 

354 adayımız üniversite, 5 aday yüksek lisans, 28 aday yüksek okul mezunu...

Merkez yoklaması ya da örgüt denetiminde ön seçim yaptığımız yerlerde bazı yerler gerekirse kontenjan için ayrılmıştı. Ama seçim sonuçları önümüze geldiğinde Adıyaman, 2. sıra için ayrılan kontenjanın kullanılma gereği olmadığını gördü partimiz. Keza Mersin... 1. sıra, kullanmama kararı aldı partimiz. 4. sıra kullanıldı.  Yine Malatya 2. sıra için kullanılmadı. 

Genel olarak baktığınızda aday profillerinde CHP Şu özeni örgütlerimizin oy kullanarak yaptığı tercihleri de söylüyorum, her kesimden her inanç grubundan her bölgesel özelliği kucaklayacak bir aday profili ile geliyor CHP...

Kontenjan belirlemesinde de eksik kalan bir iki husus var sa bu da dikkat edilerek yerine getirilmiş bulunuyor... 

Hiç bir liste herkesi aynı anda aynı derecede mutlu edecek listeler değildir... Genel olarak değerlendirme yapmak durumunda kalırsak, CHP
 Listeleri bugün 7 Haziran'da sandığa gidecek partiler içerisinde en geniş kucaklayıcı listeler olarak toplumun önüne geldi.