61SAAT HABER SERVİSİ :  CHP’de merakla beklenen Milletvekili aday tespit yönetmi ile bierlirme yöntemi olarak Genel Merkez kararının verdi.

Daha önce ilk sıra kontenjan diğer sıralar örgüt eğilimi ile belirlenecek kararı Trabzon’da örgütler nezlinde büyük huzursuzluklara neden olmuştu.

Örgütün tümünün ortak tepkisi ile Trabzon’da ön seçim talepleri uzun süre Genel Merkezi meşgul etti son olarak İl Başkanı Güzide Uzun Önsel’in dün (Çarşamba) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara’da yaptığı görüşmeden Trabzon örgütlerinin talebi doğrultusunda karar çıktı.

CHP’NİN DEMİR LEYDİ İL BAŞKANI

Ankara CHP Genel Merkez koridorlarında örgütün ön seçim talebinin dirençli bir şekilde savunan Kılıçdaroğlu ile adeta dişe diş görüşmeler yapan örgüt talebini seslendiren Güzide Önsel Uzun’a bu krizin çözüm aşamasında CHP’nin “Demir Leydi İl Başkanı” diye lakapta takılmıştı.

ÖNSEL “KONTENJANSIZ HAKİMSİZ EĞİLİM YOKLAMASI”

CHP Trabzon İl Başkanı Genel Merkez’in Trabzon ile ilgili milletvekili adayı belirleme yöntemini örgütün talepleri doğrultusunda değiştirerek kabul ettiğini bildirdi.

Önsel’in yeni durum ile ilgili açıklaması şöyle  Genel Başkanımızı Kemal Kılıçdaroğlu Trabzon’da kontenjansız örgüt eğilim yoklaması yapılacağına karar verdi. Bu şu demektir. Örgütümüzün aday adayları arasında yapacağı tercih 1. Sırada dahil olmak üzere kesin sıralama olacaktır.”

ÖN SEÇİM DEĞİL EĞİLİM YOKLAMASI

CHP’de üyelerin belirlediği milletvekili aday sıralamaları 2 türlü yapılıyor.

Biri Hakim gözetiminde yapılan ön seçim,

Diğer ise Hakim gözetimde örgüt eğilim yoklaması

Trabzon’da da 2. Yöntem uygulanacak..

CHP’de ki bu yeni gelişme ile ilgili olarak eğilim yoklaması takvimi İl Başkanlığınca gün içinde açıklanacak.

Eğilim yoklamasına bütün  üyeler katılacak.

Önsel Uzun: Eğilim yoklmasından çıkan sonuca Genel Merkez’in uyacağı konusunda garanti aldğını belirtti.

Bu gelişmelerden sonra 18 il başkanının istifalarını elinde tutan Uzun,  istifa dilekçelerini imha ederek Parti’de ki çöp sepetine attı.