CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve CHP Adana Milletvekili Turgay Develi adına yapılan ortak yazılı açıklamada, Meclis TV'nin, 10 Aralık 1994 günü yayına başladığı, zaman içinde geliştiği ve parlamenter demokrasi tarihinde gurur veren bir düzeye yükseldiği vurgulandı.

Açıklamada, Meclis TV'nin 11 Temmuz 2011 günü adeta susturulduğu ileri sürülerek, şöyle denildi:

''Yayınları, haftada 3 gün ve o günlerde de 4 saat ile sınırlandı. Geçen bir yılı aşkın süredir, Meclis TV boşluğunun ne denli büyük olduğu tüm yönleriyle açığa çıktı. Meclis TV'ye kısıtlama getiren yönetsel karar, hukuksal bakımdan temelsiz, siyasal bakımdan meşruiyet kusuru nedeniyle kabul edilemez bir karardır.

Bu gerçekleri gün ışığına çıkarmak için dün Meclis TV yönetimini ve çalışanlarını ziyaret ettik,kuruluş yıldönümlerini kutladık ve sahip oldukları kapasiteyle günde 24 saat ve haftada 7 gün çalışabilecek donanım, istekte olduklarını gördük. Halkın temsilcilerini doğrudan denetlemeleri için yüce Meclis'in karar oluşturma sürecini daha nitelikli hale getirmek için Meclis TV'nin 7/24 yayında olması gerekmektedir.''

Açıklamada, bu görüşleri önce TBMM Başkanlığı'na sunmak üzere, yine Meclis TV'nin doğum günü olan 10 Aralık'ta randevu istendiği vurgulandı.

Güler, Develi, İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve İstanbul Milletvekili Melda Onur'dan oluşan CHP heyetinin, yarın saat 14.00'te, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret edeceği belirtildi.