61SAAT SİYASET-CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda konuşan Karan, ilk olarak Suriye ile yaşanan gerilime değindi. Karan, “Tezkereye karşı olduğumuzu ifade etmişizdir. Savaşı zenginler çıkarır fakir gariban çocuklar bu savaşta ölürler. Türkiye kendi çıkarları adına savaştan hiç korkmamalıdır. Biz kahraman atalara sahip bir Cumhuriyet Halk Partilileriz” dedi.

Zamlarla ilgili olarak ise Karan, “Türkiye’de son günlerde her şeye zam furyası yapılıyor. Bu konuda AK Parti’ye ve Başbakan Erdoğan’a bir madalya vermek lazım. Akşam saatlerinde gelen benzin zammı hemen uygulamalaya koyuldu. Hükümetin artık dayanacak gücü kalmadı. Türkiye’de açlık, geçim sıkıntısı var. Türkiye’de her ilde icra dairelerinin sayısının artması bu bir tesadüf değildir. Belki de ekonominin geldiği bu noktada Başbakan savaş çığlıkları atmaktadır” diye konuştu.

Sayın Belediye Başkanına siz ne sorarsanız sorun aklındaki cevabı veriyor. Belediye Başkanımız dedi ki, “Ben çok hızlı çıktım. 60 proje falan dedim ama hızımı alamadım bu projeleri 80-90’a çıkardım. Her geçen gün artıyor” dedi.
Ben bu 61 projeyi 61 fiyasko olarak değerlendiriyorum artık. 3 gündür Trabzon işçi bulma kurumunun içerisinde binlerce arkadaş müracaat ediyor. Bunlarla ilgili resmi rakamları oradan alacaktım ama o kadar kalabalıktı ki o arkadaşlarımız mağdur olmasın diye almadım
Belediye başkanı 8 bin kişi diyor. Misal zafer bey 2 kişi aldı, o nu da kendi hanesine yazıyor. O zaman bu rakamlarla 20 bin kişiye iş imkanı sağlamışlardır” diye konuştu.

Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu canlı yayında hodri meydana çağıran Karan, “Gel İl Başkanını da al gel. İstediğin televizyonda, gücün yetiyorsa parkta, halkta stadyumda seninle birebir 61 projeyi seninle her yerde tartışmaya hazırım. Öyle rakamlarla oynamayacaksın. Trabzon Belediye Başkanı kimseye istihdam sağlamamıştır.
Sürmene’de ki yeni ay tersanesi tam bir fiyaskodur. Şimdi diyorlar ki buraya lojistik merkez yapalım. Belediye Başkanı çıktı orda 8-10 projeyi yapamadım dedi.
3 tane kadına hasır üretimini proje diye kandıramazsınız. Evini dahi Trabzon’a getirmeyen belediye başkanının Trabzon’un sorunlarını anlayabilme şansı var mıdır?
Çömlekçi ile ilgili verdiği cevap finansmanı bulduğumuz zaman 10 yıl sonra bitebilir diyor. Sayın Belediye Başkanı siz 1 sene sonra yoksunuz. Tarih olacaksınız. Trabzon Belediyesini hak eden anlayan Trabzon halkına reis olacak kişiler gelecektir. Siz Belediye reisimisiniz. Siz Trabzon’a atanmış bir bürokratsınız.
Güney Çevre Yoluydu.. Rize bu yolu ihale etti bizim hala adımımız yok. Üçüncü proje Erzincan Demiryolu projesidir. Bu projeyi niye sahiplendiği anlamadım. Bu da bir fiyaskodur.” Dedi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU, CEVAP VERDİ
Karan'ın, bu çıkışına Trabzon Belediye Bakanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan jet yanıt geldi. Gümrükçüoğlu, bugünki Belediye Meclisinin ardından Karan'ın açıklamalarına yanıt vererek,  " "Bilmeyenlere, görmeyenlere ve duymayanlara, hayatlarında başarılar dilerim" dedi.

KAYNAK: 61SAAT.COM