Dedeman Otel'de Expo 2016'nın tanıtım filmi için düzenlenen toplantıya katılan Başkan Akaydın, basın mensuplarının, CHP'li meclis üyelerinin kendisi hakkındaki iddialarıyla ilgili sorularını cevapladı. CHP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Erdem Armen'in Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın Ocak ayında onayladığı katı atık ihalesinde rekabet koşullarına uyulmadığı iddiasına Başkan Akaydın, "İhalede her şey usulüne, kanuna uygundur. Belediye Başkanının ihaleye fesat karıştırdığı anlamında suç duyurusunda bulunun" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin dünyada çöpünden para kazanacak ilk belediye olacağını ifade eden Başkan Akaydın, böyle mesajların basına yansıdığı zaman bunun altında bir tuhaflık olduğu düşüncesi oluşturduğunu kaydetti. CHP'li meclis üyelerine hodri meydan diyen Başkan Akaydın "Tabi ki böyle mesajlar basına düştüğü zaman herkes 'bunun altında tuhaflık, fesat, çıkar, rant var mı?' iye düşünür. Oraya bir soru işaret koyar. Savcılar da koyar. Dolayısıyla bir partilinin bir partiliye yapmaması gereken bir iş bu. Anladığımı kadarıyla savcılara gönderme var. Ama ben hodri meydan diyorum. Kendi partili belediye başkanları hakkında, kendileri suç duyurusunda bulunsunlar" şeklinde konuştu.

Yaşananları kendisi için acı verici olduğunu söyleyen Başkan Akaydın, "Bunu ben çok iyi algılıyorum. Diyorum ki tarihe geçin, çok şerefli bir iş olur. Bizzat siz suç duyurusunda bulunun. Belediye başkanının ihaleye fesat karıştırdığı anlamında diyorum. Başka sözüm yok" dedi.

Basın mensuplarının 'Rakamlar doğru mudur?' sorusunu cevaplayan Başkan Akaydın, ilk ihaleyle ilgili rakamlarla ikincisindeki rakamların çok farklı olduğunu kaydetti. Bunun nedeninin projenin bütünüyle değişmesi olduğuna değinen Başkan Akaydın, "İfadeler okununca bu anlaşılıyor. 25 milyon lira büyüklükten 45 milyon lira büyüklüğe çıkmıştır. Belediye bunun içinden, cirodan pay alma şartını getirmiştir. Dolayısıyla sadece yüzde 1 bile, bırakın öbürünü, Büyükşehir Belediyesi'ne tek başına çok muazzam bir getiridir. Başka söyleyecek bir şey yok" diye konuştu.