Öztrak, MYK’dan istifa ettiğine dair iddialara ilişkin soruya da “Ben dün İsveç’teydim, MYK toplantısına katılamadım, izinliydim, gece saat 1.30’da buraya döndüm. Ben de öğrendim ki istifa etmişim acaba dedim nerden istifa ettim, bunlar spekülasyondur” karşılığını verdi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.

AKP’nin 1 Nisan’da adeta şaka gibi doğalgaz ve elektrik zamları yaptığını kaydeden Öztrak, “AKP vatandaşın cebine bu sefer sağlık bahanesi ile dadanacak. ‘Sağlık Vergisi’ adı altında sigaraya 1,5 TL’lik zam yapılacağı anlaşılıyor” dedi.

-“S&P’YE SİLİVRİ YOLU GÖRÜNDÜ”-

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor’s (S&P)’un 1 Mayıs tarihinde, Türkiye’nin kredi görünümünü pozitiften durağana çektiğini ifade eden Öztrak, “S&P bu kararıyla Başbakan’ı da kızdırmış görünüyor. S&P’yi de idelojik olmakla suçladı. Seni artık tanımam dedi. Sayın Başbakan S&P’yi de yakında Silivri’ye gönderebilir” dedi.

“Bu hükümet iyi gün dostu” diyen Öztrak, “Kötü günde yok olup 90 yıl öncesini suçluyorlar” dedi.

-MİLLİ EĞİTİM BAKANI’NA TAVSİYE-

Süt projesine değinen Öztrak, “Milli Eğitim Bakanı’na bir tavsiyem var. Uçağa atlasın. İzmir’e gitsin. İzmir’de bizim Büyükşehir Belediye Başkanımız var, dizinin dibine otursun sen bu işi nasıl yapıyorsun diye sorsun. İzmir Büyükşehir Belediyemiz 7 yıldır süt dağıtıyor. Sütü doğrudan üreticiden alıyor. Gidin onun projelerini ondan öğrenin” dedi.

-“SPEKÜLASYON”-

Bir basın mensubunun, “Gürsel Tekin dün MYK’dan istifa etti, sizin de isminiz istifa etti diye geçti, ne diyorsunuz?” sorusuna Öztrak, “Ben dün İsveç’teydim, MYK toplantısına katılamadım, izinliydim, gece saat 1.30’da buraya döndüm. Ben de öğrendim ki istifa etmişim acaba dedim nerden istifa ettim, bunlar spekülasyondur” karşılığını verdi.