Önergesinde, Londra'da Arapça yayın yapan El Kuds El Arabi Gazetesi'nin bir haberine yer veren Özgündüz "Haberde 2 uçağımızın düşürüldüğü ve ikinci uçaktaki pilotların kendilerini fırlatarak kurtulduğu iddiaları dile getirilmiştir" dedi. Gazetenin kaynak olarak Lazkiye'den bir askeri gösterdiğini belirten Özgündüz'ün önergesindeki sorular şöyle: "İki uçağımızın düşürüldüğü iddiaları doğru mudur? İddiayla ilgili bir açıklama yapılması düşünülüyor mu? Düşürülen uçağımızın enkazına ulaşılmadan önce deniz yüzeyinde bulunan askeri postallar ve kasklar şehit olan pilotlarımıza mı aittir? Yoksa bahsi geçen gazetenin iddialarında yer alan, diğer uçakta bulunan ve sağ olarak kurtulan pilotlarımıza mı aittir?"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise önergeye şu yanıtı verdi: "22 Haziran 2012'de RF-4E keşif uçağının Doğu Akdeniz'de görev uçuşu esnasında düşürülmesi iddiasıyla ilgili gizlilik kararı bulunan soruşturma, Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın 2012/274 esas numarasında devam ettirildiğinden yazılı soru önergesindeki sorulara cevap verilememektedir. Bu konuda Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından 19 Eylül 2012'de açıklama yapılmıştır."

‘ŞÜPHELERİ ARTIRDI'

"Soruşturmadaki gizlilik kararı soru önergemin yanıtlanmasına engel teşkil etmez. Sorduğum soruyla yürütülen soruşturmanın ne ilgisi var? Kaldı ki, askeri savcılık, uçağın nasıl düşürüldüğünü araştırıyor. Benim sorduğum ikinci uçak konusunda bir soruşturma yok ki, neden yanıt verilmiyor?" diyen Özgündüz ise "Bu yanıtla ikinci uçak konusu esrarengiz bir hal almıştır. Bakanın yanıtı, ikinci uçak konusundaki şüphe ve soru işaretlerini artırmıştır" tepkisini gösterdi.