Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, "Bu işi götüremeyecekseniz bırakın. Ne farkımız var BDP'den?" derken, İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, "Partide kardeşlik kalmadı biz artık bir aile değiliz." ifadelerini kullandı.

CHP'nin, Büyük Anadolu Otel'de gerçekleştirdiği iki günlük kamp yine sert tartışmalara sahne oldu. Milletvekilleri, Parti Meclisi (PM) ve YDK üyelerinin katılımıyla yapılan kampın ikinci gününde genel merkez yönetimine sert eleştiriler yöneltildi. Alınan bilgilere göre, tartışmanın fitilini Bolu Milletvekili Tanju Özcan ateşledi. Kürsüdeki konuşması sırasında parti yönetiminin Kürt sorununa ilişkin tavrını eleştiren Özcan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sahip çıktığı Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'e yüklendi. Aygün'ün PKK tarafından kaçırılıp serbest bırakılmasının ardından açıklamalarına işaret eden Özcan, "Biz ulusalcıları kafatasçılarla eş tutuyorsunuz, 'partinin bunlardan kurtulması lazım' diyorsunuz. Ben bunu anlayamadım, kafam almadı. Ne demek istiyorsunuz?" dedi. Aygün'ün "Anlayamazsınız tabii, kafanız almaz bunu. Sizde kafa yok ki!" sözleri ortamı bir anda gerdi. Aygün'ün arkasında oturan Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, "Terbiyesizlik etme." diyerek bağırdı. Bu sırada Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ayağa kalkarak, Kulkuloğlu'na hitaben, "Terbiyesizlik etme!" dedi.

Kulkuloğlu, bunun üzerine "Beni iyi çocuklarınıza mı öldürteceksiniz?" diye bağırdı. Bazı milletvekilleri Kulkuloğlu'nu alkışlarla destekledi. Bağrışmalar sırasında, bazı isimlerin "Genel Başkan da mı, ulusalcılığı kafatasçılık olarak görüyor? O zaman biz partide yer almayacak mıyız?" dedikleri duyuldu.

Bolu Milletvekili Özcan, konuşmasının devamında, "Bu partide terörle müzakere, uzlaşma ve anayasa çalışmalarında görüş birliği olmadığı ortaya çıkmıştır. Genel Başkan dışarıya karşı 'aynı görüşteyiz' demesine rağmen, anayasa süreci ve Oslo sürecinde parti ikiye ayrılmıştır." eleştirilerinde bulundu. Özcan, Kılıçdaroğlu'nun eski başbakanlardan Adnan Menderes'in Anıtmezar'ını ziyaretini de eleştirdi: "Adnan Menderes'le neyin ezberini bozdurdunuz? Bize karşı merkez sağ eleştirilerini haklı çıkardınız."

İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter de CHP'nin son dönem politikalarıyla kendinden taviz verdiğini savundu. Oslo görüşmeleri konusunda partinin izlediği tavrı da eleştiren Serter, "PKK bir terör örgütüdür. 'Görüşmeler sürsün' diyorsunuz. Artık kültürel haklar istemiyorlar. Eğer masaya oturuluyorsa ya federasyon ya da bağımsızlık istiyor. Bunlardan hangisini vermeyi düşünüyorsunuz?" şeklinde konuştu.

Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da, Kılıçdaroğlu'na Oslo görüşmeleriyle ilgili sözleri nedeniyle tepki gösterdi. Yılmaz, "Silah bıraktırmak için 'terör örgütüyle görüşülebilir' diyorsunuz. Bu vatandaşlar için hiçbir anlam ifade etmiyor. Bize 'sizin BDP ve AKP'yle ne farkınız var' diye soruyorlar." ifadelerini kullandı. İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ise "Partide kardeşlik kalmadı biz artık bir aile değiliz. Meclis'te grup danışmanlığı için açılan kadrolar grup başkan vekillerinin akrabalarıyla doldu." dedi.

BU İŞİ GÖTÜREMEYECEKSENİZ BIRAKIN!

Toplantıda Kılıçdaroğlu ve yönetime en ağır eleştiri ise Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ten geldi. Öztürk, parti politikalarının CHP'yi kötüye götürdüğünü belirtirken Kılıçdaroğlu ve kurmaylarına "Bu işi götüremeyecekseniz bırakın." diye seslendi. Kılıçdaroğlu'nun Oslo'yla ilgili sözlerine de tepki göstererek, "Ne farkımız var BDP'den? Halkımız bize kin kusuyor." şeklinde konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, toplantının sonunda yaptığı değerlendirmede, Aygün'ün kafatasçı sözünü kendisinin de yadırgadığını belirtti. Partide söylem birliği olmadığı yönündeki eleştirilere de, "Her uzatılan mikrofona konuşmayın." diye tepki gösterdi. Toplantı sonrası otelden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Sonuçta ortaya çıkan gerçek şu; biz her zamankinden daha fazla çalışmalıyız." dedi.