Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ‘Et Balık'ta saadet zinciri' haberine ilişkin açıklama yaparak, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt tarafından basına dağıtılan ve Mehmet Kaymaz tarafından imzalanmış evrakların sahte olduğu ifade edildi. Adı geçen Mehmet Kaymaz'ın, EBK Diyarbakır Kombinası Müdürü olmadığı ve işçi statüsünde çalıştığı bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bugün medyada yer alan, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün Diyarbakır Et ve Balık Kurumu Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasına dayandırılarak ‘Et Balık'ta saadet zinciri' başlıklı haberlerine ilişkin basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, haberde sözü edilen ve piyasadan yüksek kar payı ve faiz vaadiyle para topladığı belirtilen, Et ve Balık Kurumu Diyarbakır Kombinası'nda işçi olarak çalışan personel hakkında 8 Haziran 2012 tarihinde müfettiş incelemesinin başlatıldığı belirtilerek şunlar ifadelere yer verildi:
“Yapılan inceleme sonucunda kurumla ilgisi bulunmayan ticari ilişkileri nedeniyle söz konusu personelin iş akdi feshedilmiştir. Ayrıca, konunun adli yönden incelenmesi için de aynı tarihte Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur.”

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt tarafından basına dağıtılan, Mehmet Kaymaz tarafından mühürlenmiş ve imzalanmış evrakların sahte olduğu ifade edilerek, adı geçen Mehmet Kaymaz'ın, EBK Diyarbakır Kombinası Müdürü olmadığı ve işçi statüsünde çalıştığı bildirildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Söz konusu haberlerde yer alan bir başka iddianın ise olayı ortaya çıkaran müdür yardımcısının Erzurum'a sürgün edildiği şeklindedir. Bu iddia da tamamen asılsız olup, Diyarbakır Kombinası Müdür Yardımcısı Hayati Altıntaş, mesai saatleri içinde başka bir müdür yardımcısıyla personelin önünde tartıştığı için müfettiş raporuyla Erzurum'a diğer müdür yardımcısı da Bingöl'e tayin edilmiştir. Hiçbir ilgisi bulunmadığı halde siyasi hesaplarla Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü'nün adını bu tür olaylara karıştıranlar ve konuyu çarpıtarak kamuoyuna yansıtanlar hakkında yasal işlem başlatılmak üzerine yargı yoluna gidilmiştir.”