MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, partisine özellikle CHP’lilerden gelen tepkiler üzerine adeta ateş püskürdü. “Biz dünkü parti değiliz” diyen Demeli, “Biz onlara nasıl saygı duyuyorsak, onlar da bize saygı duymak mecburiyetindedirler. Duymazlarsa terbiyesizdirler. Ne yapacağımıza kendimiz karar veririz. Daha fazla ortalığı germelerine izin vermeyiz. Herkes haddini bilsin” dedi.

SAYGISIZLIĞI CHP’LİLER YAPTI

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’ye hakaret etmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini ifade eden Demeli, “MHP’yi siyasi ahlaka uymayan biçimde eleştirenleri önce siyasi terbiye ve ahlaka davet ediyorum. MHP, bağımsız bir kurumdur. Ne yapacağını, nasıl hareket edeceğine kendi karar verir. Ben CHP’li arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum: MHP bizi desteklesin diyen CHP’liler, neden siz desteklemiyorsunuz? Çatı adayken destek verdiğiniz adaya TBMM Başkan seçiminde neden destek vermediniz? Bunu soruyorum. Bu saygısızlığı yapan onlardır” diye konuştu.

DENİZ BAYKAL İHRAÇ EDİLSİN

Demeli şöyle devam etti: “CHP’lilerin Deniz Baykal’a şunu sormasını istiyorum: Sayın Deniz Baykal sen iki buçuk saat Cumhurbaşkanı ile ne görüştün? Eğer bu görüşmeyi açıklamadıkları sürece bir şaibe var demektir. Bizim Genel Başkanımız ‘benden habersiz biri Cumhurbaşkanı ile görüşürse onu ihraç ederim’ dedi. Bana göre CHP de Deniz Baykal’ı ihraç etmelidir. Biz HDP’nin de dışarıdan desteklediği böyle şaibeli birine destek veremezdik. Biz onlara nasıl saygı duyuyorsak, onlar da bize saygı duymak mecburiyetindedirler. Duymazlarsa terbiyesizdirler. Biz hiç kimsenin yol göstermesiyle hareket etmiyoruz. Biz dünkü parti değiliz. Ne yapacağımıza kendimiz karar veririz. Daha fazla ortalığı germelerine izin vermeyiz. Herkes haddini bilsin.”

MHP’NİN DURUŞU BELLİDİR
 
Koalisyonla ilgili de konuşan Demeli, “MHP vermiş olduğu sözlerin arkasındadır. MHP hiçbir şeyden kaçmamaktadır. Biz duruşumuzu her zaman gösteriyoruz. Koalisyonla ilgili biz üç istekte bulunduk. Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığı makamında gerektiği gibi kalacak. 17/25 Aralık olaylarını örtmeye kalmayın dedik. Üçüncü olarak da çözüm sürecidir. Bu süreçte MHP’nin istekleri bellidir. AKP şu anlayışıyla hareket edecekse bizimle hükümet kurma şansı yoktur. Millet AKP’ye ‘tek başına bu işi beceremedin, seni yönlendirecek bir kuruma ihtiyaç var’ demiştir” biçiminde konuştu.