29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamak için bir araya gelinen dayanışma gecesine CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ve eşi Nermin Canalioğlu, CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya, ilçe başkanları, sendika temsilcileri, gençlik kolları ve kadın kollarıyla beraber çok sayıda partili katıldı.

Türk Kadının En Büyük Şansı!

Dayanışma gecesinde ilk olarak geçtiğimiz gün şehit olan 3 askerimiz için saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşma yapan CHP Ortahisar Kadın Kolları Başkanı Duygu Mataracı, Cumhuriyetle beraber kadınların birçok kazanım sağladığını iddia etti. Mataracı, “Türk kadının en büyük şansı Mustafa Kemal Atatürk olmuştur. Ne mutlu Atatürk’ü yetiştiren Türk kadınına ve ne mutlu Atatürk’e sahip çıkan Türk kadınlarına” dedi.

Bu Nasıl Bir Vicdandır!

Mataracının ardından konuşma yapan Kaya ise Atatürk Orman Çiftliğiyle alakalı yaptığı açıklamalarla AK Parti iktidarına sert çıktı. Kaya, “Atatürk Orman çiftliği bugün AKP tarafından işgal altındadır ve kaç-ak saray yapılıyor. Bir katrilyona saray yapılarak bunca gencin hakkı gasp ediliyor. Bunca işsiz varken bu nasıl bir vicdandır. Türkiye’nin kaynakları yağmalanıyor ve geleceği çalınıyor. AKP iktidar olduğundan beri bu ülkenin kuruluş felsefesiyle mücadele ediyor” dedi.

İlçe Teşkilatları Ölü Adam Gibi

Canalioğlu konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Buraya geldiğimizde girişteki tablo beni çok rahatsız etti bunları geride bırakmalıyız. Birbirimizi eleştirmek yerine birbirimizi sevmeliyiz. Bu partinin hali ne olacak yerine AKP’nin yanlışlarını söylemeliyiz. Ben vekil olmuşum önemli değil önemli olan birlik ve beraberliğimiz. 2 gündür ilçeleri geziyorum yılgınlık var ölü adam gibiler. Silkelenmeliyiz, silkelenmeliyiz ve silkelenmeliyiz. Bu dava benim davam değil bu dava sizin davanız değil bu dava Türkiye Cumhuriyetinin bekasının davasıdır”