CHP’de, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla toplanacak 16. Olağanüstü Kurultay hazırlıkları devam ediyor. Kurultay kapsamında, tüzük taslağının "tüm hatlarıyla ve geniş bir tabanla" oluşturulması için, Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla kurulan "tüzük hazırlık komisyonu" yarın itibariyle çalışmalarına başlayacak.

CHP Genel Merkezi’nde, yarın saat 10.00’da toplanacak olan ve 89 kişiden oluşan tüzük hazırlık komisyonundaki isimler de belli oldu. Tüzük hazırlık komisyonundaki 89 üyeden, 81’i CHP İl örgütlerindeki temsilcilerden oluşuyor. Diğer 8 üyeden, 3’ü Kılıçdaroğlu’nun atamasıyla komisyonda yer alacak, Genel Başkan Yardımcıları Atilla Emek, Perihan Sarı, Sezgin Tanrıkulu’ndan oluşuyor. Parti Meclisi’nden atanan bir diğer 3 üye ise Atilla Sav, Alaaddin Yüksel ve Turgut Dibek. Tüzük komisyonun Meclis grubundan 2 üyesi ise, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ile Aydın Milletvekili Bülent Tezcan‘dan oluşuyor. CHP Genel Merkezi, böylelikle 89 kişiden oluşan tüzük hazırlık komisyonuyla, tüzük metni üzerindeki çalışmalarına yarın itibariyle start veriyor.

Öte yandan, kurultay öncesinde, 17 Şubat Cuma günü toplanacak Parti Meclisi’nde de, tüzük hazırlık komisyonunca, "mutabakata varılan" tüzük taslağının görüşülmesi bekleniyor.