CHP MYK’sı kongre takvimini belirlerken, 15 Temmuz’dan itibaren kongrelerin yapılmaya başlanacağı öğrenildi. Genel Merkez Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar’ı görevden alırken, şimdi gözler Trabzon’daki atamayla gelen il yönetimine çevrildi.

Bir önceki seçime göre oylarını Trabzon’da düşüren CHP’de il başkanı Güzide Uzun’un tekrar aday olması bekleniyor. Uzun’un yanı sıra Ortahisar İlçe eski Başkanı ve Milletvekili Adayı Ahmet Kaya ile, Milletvekili aday adayı İsmail Kaynar, CHP Ortahisar Belediye Meclisi Grup Başkanı Turgay Şahin’in adaylık noktasında isimleri geçiyor. Turgay Şahin aday olma gibi bir niyeti olmadığını belirterek, “İnsanlar sevdikleri, saydıkları bazı insanları belli yerlerde görmek ister.  

Ama benim aday olma gibi bir niyetim yok. Ne var ki biz görev adamıyız. Partimiz, örgütümüz ‘il başkanı sen olacaksın’ derse ona da bir şey diyemeyiz. Ama şahsen samimiyetle söylüyorum benim aday olma gibi bir niyetim yok. Söylediğim gibi bana bir teklif gelir, benim ismim üzerinde bir birliktelik ve mutabakat sağlanır, tek aday olarak seçime girersem o zaman ancak mümkün olabilir. Bunun haricinde il başkanlığı seçimi için yarışa falan girmem” şeklinde konuştu.