Konuşmasından satırbaşları...

Diktatörler korkaktır. Diktatörler düşmanlarından değil halklarından korkarlar.

1982'de Suriye'nrin Hama kentinde çok ağır insanlığa kara bir leke olarak geçen bir katliam yürütüldü. 40 binden fazla Suriyeli hunharca öldürüldü. Baba Esed yaptı, şimdi de yavru Esed aynı yoldan yürüyor. O gün ses çıkmadı. İnsani değer diyen Avrupa'dan ses çıkmadı.
Lübnan'da kamplarda Filistinliler katledilirken, İsrail'de Filistinliler soykırıma uğrarken, Baba Esed tarafından Suriyeliler soykırıma tabi tutuldu. O gün 1982'de Türkiye'de bu katliama ne yazık ki ses çıkarmadı. Türkiye o gün gereken tepkiyi göstermedi. İçine kapatılan Türkiye en insani tepkiyi dahi maalesef veremedi. Kerkük başta olmak üzere Kuzey Irak'taki soykırıma dahi tepki göstermedi.
Ama bugün öyle bir Türkiye yok. Bölgesine komşularına sırtını dönen sağır dilsiz bir Türkiye yok.
Şimdi çıkıyorlar Suriye'yle neden bu kadar ilgilisiniz diyorlar. Bunun basit bir cevabı var. Biz Osmanlı'nın devamıyız. Biz Selçuklu'nun Osmanlı'nun torunlarıyız. Biz hak için mücadele etmiş bir ecdadın torunlarıyız
CHP Genel Başkanı şimdi buyursun Hama katliamını korusun. Esed'in arkadaşı CHP Genel Başkanı zalim Suriye'nin diliyle konuşuyor.
Mavi Marmara'da kardeşlerimiz şehit ediliyor. CHP Genel Başkanı utanmadan sakınmadan 'Ben olsaydım göndermezdim' diyor. Sadece 'Yurtta sulh cihanda sulh' diyorlar. Peki Yunanlılar bizim vatandaşlarımıza saldırdığında yurtta sulh mü diyecektir. Peki neden Ecevit'le yapılan müdahaeyi savundunuz? Kıbrıs'ta yurtta sulh m diyecektik niye oraya gittik?
Bakın CHP bu aralar sürekli yenileniyor. CHP artık kadına şiddeti savunuyor. Bağcılarda seçim otobüsünde çarşaflı kadını dövdüler, genel merkezde kadın gazeteciyi dövdüler en son Sultanbeyli'de CHP'li bir kadın şiddete uğradı. Yeni CHP bu.
Türkiye'nin, uluslararası sularda, silahsız bir uçağına saldırı düzenleniyor; CHP Genel Başkanı, Türkiye'nin, şehit pilotların, bu milletin yanında değil, saldırganların yanında, provokatörlerin yanında yer alıyor. CHP, Mavi Marmara saldırısında da aynı tavrı gösterdi. İsrail'in yanında yer aldı. CHP, ne olursa olsun AK Parti kaybetsin istiyor. AK Parti'ye muhalefet etmek adına Türkiye'yi dışarıda kötülüyorlar.
İstanbullular'a buradan bir haber, müjde vereyim. Salı günü itibariyle köprülerden geçişi ücretsiz yapıyoruz. 'En azından ücret ödemede vesaire bekleme olmasın' dedik ve ücretsiz yapmaya karar verdik. Bu çalışmalar bitene kadar ücretsiz olarak köprüler çalışacak