Cihaner, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, "adı ne olursa olsun tüm davaların kökeninde, ’siyasallaşmış yargı anlayışı’ bulunduğunu" öne sürdü.

Davların tümünde "hukuk dışı uygulamalar" bulunduğunu savunan Cihaner, şöyle devam etti: "Hedef, mevcut ya da potansiyel güçleri durdurmak veya ezmek. AKP, Hopa’da, Hayati Yazıcı’nın ilçeye sokulmamasının intikamını alma duygusuyla hareket etti. Miting günü, intikamcı duygularla orada polis yığınağı yapıldı ve polis de acımasız davrandı. Tıpkı Ankara’daki gösteride olduğu gibi. Başbakan, Libya ve Suriye’deki isyancılara gösterdiği şefkati kendi vatandaşından esirgedi.

Ankara’da gösteri yapanlar temel insan haklarını kullandılar. Artık meşru eylemlere katılanlar tutuklanıyor. Ankara’daki Hopa davası ile, ’muhalefet ediyorsan, silahlı bir terör örgütüne üye olmaktan tutuklanabilirsin’ mesajı veriliyor. İktidarın kendisine yönelik hiçbir tepkiye sabrı kalmamış. Stat açılışlarında çalınan ıslıklar bile terör eylemi olarak kabul ediliyor.

Davalarda delil olarak gösterilenler, nasıl bir hukuk katliamı içinde bulunduğumuzun göstergesidir. 12 Eylül halen devam ediyor. Ankara’daki Hopa davası AKP’nin gerçek yüzüdür. Bu dava, AKP’nin demokrasi anlayışının yansımasıdır. Teröristin kim olduğunu yarattığı korku ikliminden teşhis edebiliriz." Cihaner, yarın görülecek davayı, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ile takip edeceklerini bildirerek, "demokratik haklara sahip çıkmayan isteyen tüm vatandaşları" davayı izlemeye davet etti.