AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Mazhar Yıldırımhan Trabzon Ticaret Borsa'sı ve Memur-Sen'i ziyaret etti. İlk olarak Trabzon Ticaret Borsa'sını ziyaret eden Yıldırımhan Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile sohbet etti.

AĞABEYLİK SİSTEMİ KURUMSALLAŞTIRILMALI

Yıldırımhan, Ankara'da çok ciddi Trabzon kökenli bürokrat bulunmasına rağmen yatırım ve projeleri Trabzon'a çekmek için bu bürokratlardan etkili bir şekilde yararlanılamadığına dikkati çekerek şöyle konuştu: "7 Haziran seçimleri Türkiye'nin geleceği açısından büyük önem arz ediyor. Trabzon'un AK Parti iktidarı döneminde aldığı yatırım hamlesinin devam etmesi için var gücümüzle çalışmalıyız. Kalkınma ajansları şehirlerin kalkınmasında büyük rol oynuyor. DOKA da Doğu Karadeniz ve Trabzon'un kalkınmasında çok büyük rol oynadı. Biz bir yandan var olan projeleri takip edip bunların bitirilmesi  yönünde gayret edeceğiz. Diğer yandan da yeni projeler üretip şehrimizin kalkınmasında önem arz eden yatırımların hayata geçirilmesi için ön ayak olacağız.

Tabi bunları yapmak içinde Trabzon'da ekip ruhuna ihtiyaç var. Bu şekilde  Ankara bürokrasisinin karşısına güçlü bir şekilde çıkarsak ancak bu şekilde bu projeleri şehrimize kazandırabiliriz. Biz çok mesuliyetli ve veballi bir işe koyulduk. Bu işin sonunda dua almakda da beddua almak da var. Allah bize bu işi nasip ederse gece gündüz halka hizmetin peşinden koşacağım. Bu şehirde ağabeyliği kurumsal anlamda yapmak lazım. Ağabeylik bir kişinin yapacağı bir iş değil. Trabzon kökenli Ankara'da ciddi bürokrasi ağırlığı olmasına rağmen bu bürokratlardan çok etkin bir şekilde yararlanamıyoruz. İnşallah bu görev bize nasip olursa bürokratlarımızdan daha aktif bir şekilde yararlanacağız."

HİZMETLERİNİZİ BU HALK UNUTMAZ

Trabzon Ticaret Borsa'sı Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Mazhar Yıldırımhan'ın Belediye Başkan Yardımcılığı ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevlerini yürütürken yapmış olduğu hizmetlere atıfta bulunurak şunları kaydetti: "Trabzon'a gerek Belediye Başkan Yardımcılığı gerekse Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevlerinde çok ciddi hizmetler yaptınız. El atmadığınız cami ve vakıf eseri kalmadı. Trabzonlular bunu yakından biliyor. Trabzon'un yapısını çok iyi biliyorsunuz. Bunu anlatmaya gerek yok. Bu işi yapacağına inanan insanların bunları dert etmesi lazım. Trabzon'un için konuşulan projelerin muhakki takip edilip şehrimize kazandırılması lazım. Maalesef Trabzon'da son üç yılda istenilen olmadı. Sadece kentsel dönüşüm projeleri TOKİ yardımıyla hayata geçirildi."

ÖZGÜRLÜKLERİ SAVUNDU

Memur-Sen Trabzon İl Temsilciliği'ni de ziyaret eden Yıldırımhan, Başkan Mehmet Kara ve üyeler ile bir süre sohbet etti. Memur-Sen'in kısa bir süre önce kurulmasına rağmen kamudaki özgürlükler ve kıyafet serbestisi konusunda çok ciddi emeğinin geçtiğini belirten Yıldırımhan şöyle konuştu: " Gerçek anlamda sendikacılık yapan Memur-Sen başörtüsü ve kıyafet serbestisi konusunda halkımızın beklentilerini karşılayan işlere imza attı. Başörtüsü ve kamuda kılık kıyafet serbestisi konusunda Memur-Sen'in çalışmaları bu yasakların kaldırılmasına neden oldu. Bu nedenle halktan çok büyük teveccüh gören Memur-Sen çok kısa sürede içinde en fazla üyesi olan sendika haline geldi. Bundan  sonra da yasakların kaldırılması yönünde halkımızın beklediği çalışmalara yön vereceğinden eminim."