Açıklamada ayrıca kulak rahatsızlığının nüksetmemesi için Gül'ün, bir süre başta uçak seyahatleri olmak üzere işitme fonksiyonlarına zarar verecek aktivitelerden uzak durmasının tavsiye edildiği kaydedildi.

İSVEÇ GEZİSİ ERTELENDİ

Cumhurbaşkanı'nın 9 Eylül'de planlanan gezisi ertelendi.

Cumhurbaşkanı Gül, kulak rahatsızlığının nüksetmesi üzerine Kırgızistan ziyaretini yarıda keserek 23 Ağustos akşamı Türkiye'ye dönmüş ve ayağının tozuyla Hacettepe Hastanesi'ne gitmişti.

İÇ KULAKTAKİ SIVI BASINCI YÜKSELMİŞ

Ertesi gün ise Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Murat Tuncer, Gül'ün sağlık durumuna ilişkin olarak şu açıklamada bulunmuştu:

"İncelemede sağ kulakta daha belirgin olmak üzere her iki kulakta iç kulak kaynaklı rahatsızlık olduğu tespit edilmiştir. Problem, yapılan ileri tetkikler sonucunda iç kulaktaki sıvı basıncı yükselmesine bağlanmıştır. Kendilerine tıbbi tedavi planlanmış ve izlenmeye alınmıştır. 24 Ağustos 2012 tarihinde yapılan odyolojik incelemenin kontrolünde her iki kulakta düzelmenin başladığı tespit edilmiştir"

ÇOK UÇMAKTAN OLDU

Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı olduğu sırada çok sık uçuş yaptığı için kulak travması geçirmişti.

Ani işitme kaybı şikayetiyle gittiği Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde Mart 2006'da iç kulak operasyonu geçiren Gül'e doktorları iki ay uçuş yapmamasını tavsiye etmişti.