Cumur ile bu siteminin ardından kısa bir süre sohbet etme imkanımız oldu. Bayağı öfkeliydi. Çünkü Akçaabat OSB'nin inşaatı durmuştu, Sera Gölü'ne gönderilen 2 milyona yakın para kullanılamadığı için geri gönderilmişti.
Birçok okul yatırım programından çıkartılmış, Düzköy duble yol çalışmasıda durdumştu.
Cumur siyasete son noktayı koşmuş bir isim.
Bir daha Başbakan Recep Tayyip Erdogan bile siyasete geri dön dese dönmeme kararlılığında.
Ama Trabzon'a olan vefa borcunu ödemek, yaptığı hizmetlerin heba olmaması adına sorumluluğunu yerine getirmek istiyor. Yeni dönem milletvekillerinin çalşma tarzından pek de memnun olmayan Cumur, "Yatırımları takip edilmesi üzere ilgili vekillerimize sunuyoruz.
Ama bakıyoruz ilimizde yatırımlar duruyor ve yeni bir projede üretilmiyor. Bir yatırımı projelendirip gerçekleştirmek en az 3 yıl. Ama 8 ay oldu bizim milletvekillerinden Trabzon için yeni bir proje göremedik. Bakanımızın başını kaşıyacak vakti yok. İl Yönetimide aynı şekilde.
Bir tane proje üretip milletvekillerinin yanına gitmiyorlar. Trabzon'da işsizliği çözecek, yeni yatırımların önünü açacak, yeni istihdamı teşvik edecek kişilerdir il başkanları.
Ali Rıza Akdeniz, Ahmet Metin Genç bizi hiç rahat Bırakmazdı.
Her ay yeni bir ödenek için, yeni bir yatırım için kapımıza gelirlerdi. Ama şimdiki yönetim gelenleri karşılayıp uğurlamaktan başka birşey yapmıyor. Böyle olur mu. Karşılama mangası olmak değildir, Ak Parti Trabzon İl Yönetimi olmak. Üretmek ve hayata geçirmektir.
Akçaabat OSB durmayasdı, şu anda TTSO'ya 66 firmanın başvurusu var. Yani OSB açılında 60 firma burada üretime başlayacak. 1 tanesi 50 kişi çalıştırsa sadece 3-4 bin istihdam olur. Hepsi asgari ücret alsa Akçaabat esnafı abat olur, Akçaabat'a ayda 28 milyon para girer. Ama bunları takip eden olmazsa, paralar başka ile gider. Bizde öyle ardından bakarız" dedi.
Cumur'un yatırımlar ile ilgili söylemleri çok yerinde. Trabzon'un yatırımları bir bir elimizden uçup giderken, yeni proje üretilmemesi de içimizi acıtıyor. CHP Trabzon Milletvekili Volkan canalioğlu veya MHP Milletvekili Koray Aydın'ın değilde yine Ak Partili etkin bir ismin bunları dillendirmesi, durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Dileriz Cumur'un söylemleri sonrası Trabzon'un tüm milletvekilleri Mart ayında kesinleşecek olan yatırım programlarına hücum eder de daha fazla kaybetmeyiz.