AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı saflarına bin kişinin katılması dolayısıyla düzenlenen törene iştirak eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, folklor gösterileri ve Başbakanın fotoğraflarından oluşan slayt sunumunu izlerken duygulandığı gözlerden kaçmadı. Küçük bir çocuğu seven Arınç, yaptığı konuşmada, CHP'nin 62 yıldır neden iktidar olamadığını sorarak, "Bu gece düşünün, bulamazsanız beni arayın" diye espri yaptı.

Başarının AK Parti'nin mayasında olduğunu ifade eden Arınç, "Artık ayrımcılık yapan zihniyet geride kaldı. 'Bu hükümetler iş yapmaz, işin en iyisini ben yaparım' diyen, arada sırada silahına davranıp topunu tankını Meclis kapısına dayayarak, 'Darbe yaptım' diyenler geçmişte kaldı. Bugün millet iradesi var. Ve bu irade her gün güçleniyor. Bundan sonra hakimiyet milletindir. Millet, egemenlik hakkına kimsenin karışmasına izin vermeyecektir. AK Parti'yi yıllardır milletin sevgilisi haline getiren, annelerimizin, çocuklarımızın duasıyla bizi ayakta tutan şey, millete dayanıp cesaret ve inançla yola devam etmek oldu. Eskiden birileri kaşlarını çattığı zaman, güçlü bir öksürmeyle şapkasını alıp gidenlerin devri bitti. 10 senedir topla tüfekle yıkılmayan bir AK Parti var" diye konuştu.

"BİZ, 'MUHAFAZAKAR DEMOKRATIZ' DEDİK, 12'DEN VURDUK"

Milletin kalbine giden yolu bulduklarını ifade eden Başbakan Yardımcısı Arınç, "Damar doğru, milletin kabline giden yolu bulduk. O bunu dedi, bu bunu dedi. Biz, 'Muhafazakar demokratız' dedik ve 12'den vurduk. Yolunu bulacaksın, bu önemli. Dağları aştık. Zulmedenlerle mücadele ettik. Türkiye'de nasılsa, Suriye'de, Filistin'de, Gazze'de, Afganistan'da, Pakistan'da inancı sebebiyle, farklı düşünceleri sebebiyle zulmedilenin yanında olduk. Fakirlerin, yoksulların yanında olduk. Milletin kalbine giden yolu bulduk. Havaalanları, otobanlar yaptık. Bu bizim işimiz" dedi.

"KOLAY KURULMADIK, KOLAY İŞLER YAPMADIK"

Tek büyük sıkıntının terör olduğunu kaydeden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkede terörü de bitireceğiz. Herkesin yüzü gülecek, milletimiz huzur içinde yaşayacak. Biz özgür Türkiye'den yanayız. Yasaklar yok, bir tek şartımız var: Nasıl bu topraklarda daha önce kardeşçe yaşadıysak bugün de ayrı birlik ruhu içinde bölünmeden, fitne fesada kapılmadan birlikte yaşayacağız. AK Parti bunun temellerini kuruyor. AK Parti 3 dönemin partisi değildir. Kolay kurulmadık, kolay işler yapmadık. Bundan sonra da yine başarılı olacağız."

AK Parti'nin büyük bir aile olduğunu kaydeden Arınç, "Bu ailede bayrak yarışı olur. Her koşan atlet bayrağı önündekine verir. O da daha hızlı koşmaya çalışır. Biz çelme takmadan yapıyoruz. Başka partilerde ilçe başkanı olan hep çelme takar. Bölünür, parçalanır. Biz öyle değiliz. 100 metre de olsa 400 metre de olsa biz uzun soluklu bir yarışın içindeyiz. Hedefimiz daha hızlı koşup hedefe varmaktır" dedi.

Osmangazi ilçesinde 80 bin yeni üye hedefiyle yola çıktıklarını ifade eden İlçe Başkanı Cihat Çini ise, bu hedefe en kısa sürede ulaşacaklarını müjdeledi.
Arınç, daha sonra belediye başkanları ve partililerle birlikte yeni üyelere rozet taktı.



'BİZDE KAVGA OLMAZ'

AK Parti Bursa il kongresi öncesinde iki aday çıkmasını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Genel merkezimiz Sedat Yalçın'ın devam etmesini tavsiye etmiştir. Ondan sonra Şevket Orhan adaylığını koymuştur. O da iyi bir arkadaşımızdır, birlikte çalıştık. Hiç birisine kaşımızı kaldırmayız. 'Keşke aday olmasaydı' deriz. Ne kongre sabahı ne başka bir zaman, kimseye 'sen çekil, sen olma' denmeyecektir. AK Parti kardeşler partisidir, bizde kavga olmaz" dedi.

Bursa'da Gönlüferah Otel'de partisinin ilçe başkanları ile yemek yiyen Arınç, toplantı öncesi gazetecilerin Bursa gündemine dair sorularını cevaplandırdı. İl başkanlığı için iki aday olduğununun hatırlatılması üzerine Arınç, "Bu konuda neler olacağını bilmem, bunu Allah bilir. Büyük bir başarı ile yapılacak ve çok hayırlı sonuçlarla bitirecektir. Ben bunu bilirim. Bütün ilçelerimiz muazzam bir başarı ile sonuçlandı. Heyecanlı oldu, adaylarımız birbirine saygılı oldu. İl kongresi de aynı şekilde büyük bir coşku ve heyecanla yapılacaktır. Başbakanımızın teşrifleri kongremize ayrıca heyecan katacaktır. Geçmişte şöyle olmuştu, kongre günü böyle olmuştu, bunlar geçmişte kaldı. Biz yeni bir sayfa ile yeni bir heyecan ile daha çok birbirini seven ve hedefe odaklanmış bir siyasi parti olarak yola devam edeceğiz. Divan başkanı adayların başvurusunu alana kadar bir adaylı mı iki adaylı diye tartışmaya gerek yok. Divan başkanı bu açıklamayı yaparsa adaylar bir mi olur, iki mi olur, 5 mi olur görürüz" dedi.

"AK PARTİ KARDEŞLER PARTİSİDİR BİZDE KAVGA OLMAZ"

Bugüne kadar AK Parti'nin hiç bir kongresinde kavga yaşanmadığını anlatan Arınç, "Siz bugüne kadar onlarca kongre yapmış AK Parti'de kavga gördünüz mü? Adayın salona alınmadığını gördünüz mü? Bunlar başka partilerde var. AK Parti'de bunlar olmaz. AK Parti kardeşler topluluğudur. Hayırda, güzelde yarışan bir partidir. Bursa ile ilgili olarak genel merkezimiz bir tavsiyede bulunmuştur. Sedat Yalçın'ın performansı, AK Parti'yi ulaştırdığı nokta ve bundan sonra da başarılı olacağını düşündüğü için, genel merkezimiz Sedat Yalçın'ın devam etmesini tavsiye etmiştir. Ondan sonra Şevket Orhan adaylığını koymuştur. O da iyi bir arkadaşımızdır, birlikte çalıştık. O da Genel Merkez'in Sedat Yalçın'ı tavsiye ettiğini biliyordu. Ama hiç birisine kaşımızı kaldırmayız. 'Keşke aday olmasaydı' deriz. Ama kongreye girer, yarışır sıkıntı çıkmaz. Ne kongre sabahı ne başka bir zaman, kimseye 'sen çekil, sen olma' denmeyecektir. Yarışa girmek isteyen herkes yarışa girebilir. Emin olun kazanan AK Parti ve Bursa olacaktır. 600 delegeyi hiç tanımam. Onlar AK Parti'yi başarıya götürecek olan kişiyi benden daha iyi bilir. Ben şunu bilirim. Bursa'da başarılı olmalıyız" diye konuştu.

"YILDIRIM'IN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ TARTIŞTIK VE BEĞENDİK"

Yıldırım Belediyesi'nin dev kentsel dönüşüm projesi ile alakalı bir soruya ise Arınç şu cevabı verdi:
"Şu anda mecliste 2-B yasası görüşülüyor. Ondan sonra yabancılarla gayimenkul satışıa ili ilgili bir yasa var. Ardından risk altındaki yapılarla ilgili kanun çıkacak. Bursa'ya özgü bir kentsel dönüşüm yasası çıkartalım diye karar verdik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'Bu yasaya her şeyi koyacağız, özel bir kanuna gerek kalmayacak' dedi. Şimdilik bu yasayı bekliyoruz. Bu yasayı Bursa dört gözle bekliyor. Yıldırım Belediyesi şimdiden 7 mahalleyle ilgili ayrı bir proje hazırladı. Biz her ay milletvekilerimiz ve belediye başkanlarımız ile Ankara'da toplanırız. Son yaptığımız toplantıda Yıldırım'ın porjesini tartıştık ve beğendik. O başarılı bir başkanımızdır. İnşallah tamamen halkın menfaatine olacak, bu belediyeden de harcama yapmaya gerek kalınmayacak bir yöntemle çözecektir" cevabını verdi.

AK PARTİ NİLÜFER'E KALİTE BELGESİ
Ayrıca Arınç, ISO 9001 kalite yönetim belgesi almaya hak kazanan AK Parti Nilüfer İlçe Kadın Kolları Başkanı Rabia Kuru'yı tebrik etti. Başkan Kuru, Arınç'a kadın kolları olarak çıkarttıkları bültenin ilk sayısını verdi.