Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim güvenliği konusunda kimsenin tereddüt etmemesi gerektiğini belirtirken, aday adaylığı ile ilgili ise 3 dönem kuralını konuştuklarını ve herkesin aday olma hakkının olduğunu söyledi.
KİMSE TEREDDÜT ETMESİN

Seçim güvenliği ile ilgili bir soru üzerine Türkiye'de daha önce daha da zor şartlarda seçim gerçekleştiğini belirten Davutoğlu, ''1990'larda yapılan seçim bugünden daha zor şartlarda gerçekleşmiştir. Türkiye hem terörle mücadele edecek, hem de seçim gerçekleştirecek bir güce sahiptir. Kimse tereddüt etmesin.'' dedi.

HÜKÜMET ÇIKMIŞ OLSAYDI, TEMİNAT ALTINA ALIRDIK

Eğer Meclis'ten bir hükümet çıkmış olsaydı, seçim güvenliğini teminat altına alacaklarını söyleyen Davutoğlu, ''Bir düzenleme yapabilirdik. Seçim güvenliğini en fazla etkileyen unsur köylerde baskı yapılmasıdır. YSK'ya bu yönde çağrıda bulunduk bunun mümkün olmadığı beliritildi.'' diye konuştu.

3 DÖNEM KURALINI GÖRÜŞÜYORUZ

Aday adaylığı konusu ile ilgili de konuşan Davutoğlu, ''Adaylık başvurularını aldık. Çok sayıda başvuru olmasından ötürü memnuniyet duyduk. Bütün arkadaşlar biz de eşittir, herkesin aday olma hakkı da vardır. 3 dönem kuralını görüşüyoruz. Bu arkadaşlar ile omuz omuza çalışma içerisinde olmaya devam edeceğiz.'' dedi.