Erbil'de 2 gündür temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkmenlerin verdiği iftar yemeğine katıldı. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’nin de katıldığı iftar yemeği sonrasında Bakan Davutoğlu, kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasına hem Türkçe hem de Kürtçe 'iyi akşamlar' diyerek başlayan Ahmet Davutoğlu, Erbil’de müstesna iki gün geçirdiklerini söyleyerek, çok güzel ve olumlu görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kerkük’e de bir ziyaret gerçekleştirerek Türkmenlerle bir araya geldiklerini hatırlatan Bakan Davutoğlu, “Bizim için Irak, hiçbir zaman gönlümüzde ırak olan bir ülke değildir” dedi. “Eğer buralarda barış olursa, bütün Irak’ta, Irak’ta barış olursa bütün Ortadoğu’da barış olur” diyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Buralarda hep dostlukla karşılandık. Bir kere daha bu dostluğu teyit ettik” ifadesiyle iftarda bulunanlara birliği ve beraberliği muhafaza etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Konuşması sırasında Erbil’in Türkiye'ye benzerliğine dikkat çeken Davutoğlu, “Erbil sokaklarında yürürken, sanki Türkiye’de yürüyor gibisiniz” şeklinde konuştu. Türk ve Kürt arasındaki kardeşlik bağını daha da ileriye taşıyacaklarının altını çizen Davutoğlu, “Kürt-Türkmen kardeşliği öylesine pekişecek ki, aramıza kimse fitne sokamayacak, fitne girmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Davutoğlu, konuşmasının sonunda ise, iftara katılan Türkmen ve Kürt davetlilere hayırlı Ramazanlar dileyerek, yurda dönmek üzere otelden ayrıldı. Erbil’den ayrılan Davutoğlu’nu, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani havaalanına kadar uğurladı.