HDP'nin seçim öncesi yeni ağız değiştirdiğini şirin görünmeye çalıştığını söyleyen Başbakan Davutoğlu sert açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Seçim yaklaştıkça bu HDP'liler yine herkese şirin görünmeye çalışıyorlar, çatışmasızlıktan bahsediyorlar. Bizde diyoruz ki çatışmasızlık değil sadece silahlar toprağa kadar mağmaya kadar gömülmedikçe terörle mücadeleden hiçbir taviz vermeyeceğiz. Bunlar seçimden önce demokrasi derler seçimden sonra Kandil derler" diye konuştu.
İşte Başbakan Davutoğlu'nun Kahramanmaraş mitingindeki önemli açıkları;
- Dediler ki hep beraber birleşelim meclis başkanını seçelim dediler. Seçebildiler mi? AK Parti'yi siyaset dışına çıkarabilmek mümkün mü? Kılıçdardoğlu Bahçeli'ye buyur sen başbakan ol demeye başladı. Başbakanlığı millet verir millet. Kimse kimseye ikram edemez. Biz milletin emanetini bırakmadık. İşte AK Parti farkı budur.

YUHALAMAYIN, 1 KASIM'DA ZATEN BEDELİNİ ÖDEYECEK
- Sayın Bahçeli hep hayır dedi. Millete hizmet etmek isteyen bu görevden kaçar mı? Hayır der mi? Biz terörle mücadele için gece gündüz çalışırken o hepsine hayır dedi. Siz mücadele edin ben rahatla koltuğumda oturayım dedi. Bizi terörle mücadelede bizi yalnız bırakan Bahçeli'ye oy verir mi? (Bahçeliyi yuhalama sesleri yükseliyor) Siz yuhalamayın millet ona hayır demenin bedelini ödetecek. 

ÖNCE DEMOKRASİ DERLER, ŞİRİN GÖRÜNÜRLER SONRA KANDİL'İ DİNLER
- HDP bir kez daha terör kartını açtı. Türkiyelileşeceğiz dedi milletin ne dediği ile değil Kandil'in ne dediği ile ilgilendi. HDP yönetimi teröre karşı tavır almak yerine sırtımızı teröre verdik dedi. Uyuyan polislerimizi Ceylanpınar'da şehit edince onları da onların sırtını dayadıkları Kandil'e de gerekli cevabı verdik, vereceğiz, vermeye devam edeceğiz. Seçim yaklaştıkça bu HDP'liler yine herkese şirin görünmeye çalışıyorlar, çatışmasızlıktan bahsediyorlar. Bizde diyoruz ki çatışmasızlık değil sadece silahlar toprağa kadar mağmaya kadar gömülmedikçe terörle mücadeleden hiçbir taviz vermeyeceğiz. Bunlar seçimden önce demokrasi derler seçimden sonra Kandil derler.
KİMLERİN KİMLERLE PROPAGANDA YAPTIĞINA DİKKAT EDİN
- Biz sırtımızı teröre yasladık' diyenler, ayaklanma çağrısında bulunanlar, silahla meydana çıkmaya kalkışanlar, polisimizi, askerimizi, vatandaşlarımızı şehit edenler işte onlar, o odakların sesini dinleyenler, bugünlerde kimlerin kimlerle koalisyon yaptığına dikkat edin. HDP'lilerin seslerinin nasıl değiştiğine dikkat edin. Kim, hangi paralel yayınların, kimleri propaganda ettiğine dikkat edin.
BİZİMKİSİ MEMLEKET MESELESİ
- Memleket tehdit altındayken siz şahsi hesap yapmayız buradayız deriz. Bizim meselemiz memleket meselesidir.