BDP lideri Selahattin Demirtaş'tan Erdoğan'a rest! Ölümlerden Erdoğan'ın sorumluğu olduğunu iddia eden Demirtaş, Oslo görüşmelerinde hazırlanan protokole hükümetin imza koyduğunu ifade ederek, çözüm için müzakerelerin devam etmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan'ın önüne konulan tüm yol haritalarını elinin tersiyle ittiğini de anlatan Demirtaş, inceldiği yerden kopsun diyerek, köprüleri attı.
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) lideri Selahattin Demirtaş, gündeme ilgili konuları konuştu. Başbakan Erdoğan'ın partilerine düşman gibi baktığını ileri süren Demirtaş 8 bin partilinin cezaevinde olduğunu söyleyerek, Ortadoğu'da Kürdistan'ın kurulduğunu, hükümetin ise hala ayrıntılara takıldığını kaydetti. AK Partili hükümet sözcüsünün BDP'li kadınlara yönelik sert sözler söylediğini hatırlatan Demirtaş, Erdoğan'ın zihninde kendisinin ayaklarını yıkayan, ona köle olan hatta 2-3 kumayı kabul eden bir kadın profili var şeklinde konuştu.

"ASKERLERİN AİLELERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"

Türkiye'nin dört bir yanına her gün cenazeler gittiğini ve anaların yüreğine bir kez daha acı düştüğünü kaydeden Demirtaş, hükümetin bu olaylardan ders alması gerektiğini iddia etti. Müzakere sürecinin tekrar başlaması gerektiğini de söyleyen Demirtaş, çözüm için hükümete yol haritası sunduklarını ancak Başbakan'ın elinin tersiyle ittiğini ifade etti. Ölümlerden Erdoğan'ın sorumlu olduğunu söyleyen Demirtaş, hükümetin her defasında çözüm önerilerini elinin tersiyle ittiğini bir kez daha söyleyerek, nereden inceyse oradan kopsun diyerek köprüleri attı.
"BAŞBAKANA KALAN MEZAR TAŞI OLACAK"

Savaşın giderek tırmandığını, bu acılara rağmen Başbakanın ağzından barış cümlesinin çıkmadığını ileri süren Demirtaş, "Başbakana önerimiz gidip Sultan Süleyman'ın mezarını ziyaret etsin. Baksın geride ne kaldı. Sultan Süleyman'a bile sadece mezar taşı kaldı. Bir gün ona da bize de sadece mezar taşı kalacak. Anaların acılarını dindirmek için ne yapacaksın. Her geçen gün acı büyüyor ve bir gün bu acı seni boğacak. Çünkü bu acıların sebebi sensin" dedi.
Oslo görüşmelerine de değinen Demirtaş, "Hükümet neden Oslo görüşmelerini sürdürmedi. Bunun önünde ne engel var. Neden o protokolleri imzalamadın. Neden savaşa karar verdin. Biz şu anda Oslo görüşmelerinde kimin masayı terk ettiğinin tartışmasını yürütmüyoruz. Açık söylüyoruz, tekrar müzakerelere başlansın ve bu kan dursun" şeklinde konuştu.
"ASKER SİLAHLA UYUSUN AMA SIKMASIN"
Başbakan Erdoğan'ın "PKK silah bırakırsa operasyonlar biter" sözlerine de yanıt veren Demirtaş, "Başbakanın anlama yeteneği yok. Biz hiçbir zaman devlet silah bıraksın demedik ki. Asker istiyorsa silahı ile uyusun, ama o silahı sıkmasın. Eller karşılıklı tetikten çekilsin. Ateşkes olacaksa karşılıklı eller tetikten çekilsin ve müzakere başlasın" dedi.