O bakımdan bir çok arkadaşımız genel başkanlık adaylığını düşünebilir. Bu onların en tabi demokratik hakıdır. Eğer çok sayıda adayla bir kurultay yapılırsa inanıyorum, Türkiye'ye örnek teşkile edecek çok adaylı demakroatik bir seçim gerçekleşir. Bu hem Türkiye'ye hem demokrasimize, hem MHP'ye yakışan bir kurul olur " dedi.

APAYDIN KAMPI

Bahçeli Apaydın kampı ile ilgiliyse şunları söyledi: CHP'nin sayın genel başkanının kendi milletvekili üzerinde herhangi bir kararırn uygulamasını istemesi bunun en tabii hakkıdır. Ancak Türkiye çok hazik bir süreçten geçmektedir. Daha önceden kampları ziyaret etme arzusunda olan bir siyasal kurum eğer insan hakları inceleme komisayonunda üyeleri mevcutken insan hakları komisyonnunda bu ziyaretlerin yapılmasında yarar görüyorsa üyelerini göndermeme gibi bir davranışı Türkiye'nin bu nazik sürecinde uygun bulmadığımı ifade ederim. MHP İnsan Hakları Komisyonu'nda bulunan üyelerinden arkadaşlarımız katılacaktır.

4+4+4 TARTIŞMASI

Bahçeli 4+4+4 tartışmalarıyla ilgili bir soruya " Sayın başbakanın değerlendirmesine söyleyecek sözümüz yok. Hangi araştırmacı, araştırma kurumu kime attir. Kamauoyu oluşturmak mıdır, kamuyou araştırmak mıdır? Bunları netleştirmeden birşeye söylemeyi doğru bulmam. Ancak MHP önümüzdeki mahalli idare ve milletvekili seçimlernide herkesin tahminlerin üstünde bir başarı ortaya konacağı inancındayız. Nitekim, kısa bir İstanbul ziyaretinde sırasınıda arkadaşımızın mevcut ilgisi bunun çok güzel işareti olarak görülmeli, bu azim ve kararlılık önümüzdeki günlerde de devam edecektir. 4+4+4 uygulamalarıyla ilgili tartışlalar 66 ay kapsamında çocukların okulla gönderilmesine ilişkin bir durumdur. Buraya eğitimde uzman olan arakdaşlarımız, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) bu konudaki hasasiyetleri sürekli vurgulamaktadır. Velilerin hassas konu, siyasi iktidar bu insanların sesine de kulak vererek daha sağlıklı eğitim sürecini başlatılması olmalıdır " diye yanıt verdi.

VEKİL DOKUNULMAZLIĞI

Terörle mücadele konusunda AKP ve CHP ile uzlaşmaya gideceklerini söyleyen Bahçeli, " MHP, Türkiye gerçekleri doğrultusunda samimi önerilerle törerle mücadeleye milletin ve devletin başarı sağlamasını arzulamaktadır. Bu mücadeleyi sekteye sokacak, engelleyecek buradan yararalanacak, Türkiye'yi bölme eşiğine getirecek davranışlar üzerinde siyasi kurumlar ortak akılla hareket etmesinde yarar vardı. Şu an için terörle mücadele konusunda bazı milletveklilerin teröristlerle sarmaş dolaş olması hem şehitlerimizin ruhlarını hem ailelerin hemde aziz millevetimizi rahatsız etmektedir. Bununla ilgili bir tedbir olarak terörle mücadelenin yer alması gereken bir görüşü MHP kamuoyuna sunmuştur. Bir öneri verdiği takdirde anayasa değişikliğini öngeren bir öneri olacağı için sahip olduğu milletvekili sayısı buna yetmeyecektir. Sorunu eğer samimi ölçekte ele alırlarsa AKP ve CHP ile uzlaşmaya vararak meselenin üzerine gitmesi halinde MHP'de her türlü desteği ve kolaylığı sağlayacaktır " dedi.

SEÇİMLERİN ERKENE ALINMASI

Mahalli seçimlerin Ekim 2013'te yapılmasını, meclis açılır açılmaz dile getireceklerini söyleyen Bahçeli, " MHP, diğer siyasi partilerden çok önce mahallle idare seçimlerinin 2013 yılı içerdisinde özellikle de Ekim ayında yapılmasını önermiştir. Buna da sebep olacak 2014 yılında 29 mart 2014 mahalli idareleri seçimlerini 28 Ağustos 2014 ise Cumhurbaşkanlığı seçimini zaruri kılmaktadır. Bu iki seçimin birbirine karışmaması, iki seçimle Türkiye daha yoğunluk kazanarak bazı sorunlarının derinleştirmemesi için mahalli idare seçimlerinin 2013 Ekim ayına alınması görüşünü ortaya koymuştur. Zannediyorum ki, siyasi iktidar bu görüşü paylaşmaktadır. Ekim ayının başında TBMM açılır açılmaz konu partilerle gündeme alınır ve grup başkanvekilleri bu konu üzerinde çalışma başlatılırsa seçimlerin 2013 Ekim ayında yapılması yasalaşır. Bu da Türkiye'yi rahatlatır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerine gölge düşüremez. Cumhurbaşkanılığı seçimleriyle belediye seçimlerinin karşılıklı istismarına son verir. Türkiye daha sağlıklı bir ortamda olur düşüncesiyle hareket etmekteyiz " şeklinde konuştu.

ŞEMDİNLİ'NİN PKK'NIN ELİNDE OLDUĞU İDDİASI : "BUNLARIN HEPSİNİ ORTAOKUL BİRİNCİ SINIFA ALMAK LAZIM "

Devlet Bahçeli, şemdinli Çukurca hattında ki 400 kilometrelik alanın PKK'nın kontrolünde iddiasınına ilişkin soruya şöyle yanıt verdi: Bunların hepsini ortaokul birinci sınıfa almak lazım. Türkiye yüz ölçümüne göre bir değerlendirme yapıp terörle mücadelede veya terör üzerinideki faaliyetlerinde daha sağlıklı bilgilerle hareket etmelerinde fayda var. Bu cümeler muhattap alacağımız cümleler değil.