Bakan Erdoğan Bayraktar “Devlet fakirden alıp zengine vermez böyle bir realite yok onu şahıslar yapar ve bu suçtur. Her bakımdan çok büyük suçtur. Kesinlikle böyle bir şeyin yapılmasına ne izin vereceğiz ne bugüne kadar verdik nede bundan sonra vereceğiz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Bakan Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümün temellerini TOKİ başkanıyken attıklarını belirtti. Bakan Erdoğan Bayraktar TOKİ’de 130 yerde kentsel dönüşüm yapmaya çalıştıklarını 60 bin civarında konut yapıldığını vurgulayarak hiçbir yerde hiçbir kimseye bir rant temin etmediklerini belirtti. Kentsel dönüşümü yasal çerçevede vatandaşla, medyayla, uzmanlarla, belediyelerle hep birlikte başaracağını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar şu açıklamalarda bulundu:

“TOKİ 500 bin konut yaptı. TOKİ öyle işlere baksa 500 bin konut yapamazdı 15 bin konut yapardı. Ama bu iş bereketlendi vatandaşın desteğini aldık. Eleştiriler tabii ki olacak yanlışlarımız çok olmuştur bundan sonra da olacaktır. O zaman iş yapma hiç oturduğun yerde otur hiçbir hata yapma eleştiri de alma artık modern ülkelerde iş yapmayanlara ceza veriliyor. İş yapanlara diyorlar ki sen büyük bir nehir akıtıyorsun. Büyük bir nehire ufak bir damla düşse zarar etmez. Ama şu bardağın içine ufak bir sinek düşse bunu içmezsiniz. Onun için biz böyle dereleri gürül gürül akıtmamız lazım, deniz yapmamız lazım ki Türkiye kalkınsın gelişsin.”

-“BİZİM KORUYACAĞIMIZ FAKİR FUKARADIR”-

Bakan Erdoğan Bayraktar sözlerine şöyle devam etti:

“Diyelim ki bir kamu arazisi vardı üzerinde kaçak yapılar vardı. Kenarında köşesinde şahısların tapulu yerleri vardı. Burayı biz temizledik. Realize ettik imar yaptık sattık. Diyelim ki para yapmayan yer sonra 150 trilyon yaptı. Bunu aldık hazinenin kasasına koyduk. Bunlar bundan sonra da olacaktır. Devlet buradan aldığı parayla öbür tarafta fakire fukaraya daire yaptı. Onun dışında bir müteahhide bir kesime hiç kimseye rant sağlamadık. Bizim burada koruyacağımız kollayacağımız fakir fukaradır. Ufak sanatkarın iş yeri varsa deprem kuşağıysa o iş yerlerine ya iş yeri yapacağız ya kredi vereceğiz bir yerde fakir fukara varsa orda oturuyorsa kiracı olsa bile onu nasıl kollarız ona bakacağız. Bir yerde fakir fukara oturuyorsa orda tapu sahibi değilse bile onu biz nasıl ikamet ettireceğiz ona bakacağız.”