Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adalet Talebimiz Var İmza Grubu heyetini kabul etti.

Tarabya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık bir saat sürdü.
Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan grup sözcüsü, eski Mazlumder Genel Başkanı ve Milat gazetesi köşe yazarı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Hrant Dink davası sonucunda ''hayal kırıklığı'' yaşandığını ifade ederek, yeni bir yargı sürecinin başlatılmasını istemek amacıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) Hrank Dink suikastıyla ilgili rapordaki ifadelerden sonra yeni ve etkin bir soruşturmanın niye başlamadığını sorduklarını belirten Gergerlioğlu, şunları kaydetti:

''2 Şubat 2012'de hazırlanan bu rapordan sonra hiç bir adım atılmamış durumda. Sayın Cumhurbaşkanımız da olayı yakından takip ediyor ve devletin en üst düzeyinden yayınlanan bir raporun böyle rafta kalamayacağını açıkça söyledi. 'Biz Cumhurbaşkanlığı olarak titiz bir araştırmayla bunları hazırlarız ve yayınlarız ve takibini de yaparız' dedi. Özellikle de altını çizerek rafta kalmayacağını, rafta kalacak raporlar hazırlamadıklarını, bunun takip edilmesi gerektiğini, ziyaretimiz sonrasında da bu takibi daha etkili bir şekilde yapacaklarını, raporun akıbetini, sunulan makamların neler yaptığını tekrar sorgulayacağını kendileri bize bildirdiler. 19 Ocak'ta mahkeme sonuçlandı, 2 Şubat'ta DDK raporu yayınlandı, bugün 6 Ağustos ve yaprak kımıldamıyor. Türkiye'de herkesi hayal kırıklığına uğratan bu sonuç sonrası, devletin en üst makamının hazırladığı bir rapor sonrası halen adım atılmamasını adeta beraber dertleşerek Cumhurbaşkanımıza sorduk. O da bu konudan yakınıyordu ve Cumhurbaşkanlığı raporlarının o rafta kalan raporlar olmadığını ve kesinlikle yeniden aktif bir şekilde takibini yapacağını belirtti.''

Görüşmeye Ömer Faruk Gergerlioğlu ile birlikte, grup temsilcileri Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Uşşak, araştırmacı-yazar Yıldız Ramazanoğlu ve Yeni Şafak gazetesi köşe yazarı Hilal Kaplan da katıldı.