AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Abdulkadir Uraloğlu; Ulaştırma 11. Bölge Müdürü Nurettin AYDIN’I ziyaret ederek Trabzon Havalimanı ve Demiryolu hakkında bilgi aldı.

Daha Sonra Basına konuşan Abdulkadir Uraloğlu şunları kaydetti.

Önemli hedeflerimizden biri de Demiryolunun Doğu Karadeniz Bölgesine bağlanmasıdır. Amaç ve hedef Demiryolunu sadece bölgemize getirmek olmayıp bir program dâhilinde Batum’a da bağlanmasıdır. Erzincan üzerinden Karadeniz sahiline inmesi düşünülen Demiryolu hattı için alternatif güzergâh çalışmaları yapılmıştır. Arazi yapısı olarak en uygun güzergâh Trabzon olarak görülmektedir. Projenin takipçisi olarak bir an önce hayata geçirilmesine katkı sağlayacağız.

DEMİRYOLU OLMAZSA OLMAZ

Bölgemizde Trabzon’umuz liman kenti olarak ta öne çıkmaktadır. Tarihi İpekyolu güzergâhı üzerinde bulunan ilimize Liman her zaman artı değer katmıştır. Artık bu yeterli olmamaktadır. Trabzon Limanını mutlaka Demiryoluna bağlayarak işlevini artırmalıyız. Böylece hem ulusal Demiryolu ağına bağlanılacak hem de komşu ülkelere ulaşılmış olacaktır.

MEGA LİMAN KENTİ TRABZON

Demiryolunun bölgemize, ilimize ulaşması ile yeni yatırımlar yapılacak ve böylece Liman kapasitesi de katlanacaktır. İhracat rakamlarımız artacak, dolayısıyla ticaret ve istihdam imkânları da gelişecektir. Trabzon’umuza Havayolu, Denizyolu ve Karayolu ile ulaşım sağlanmıştır. Ulaşımda Demiryolu artık olmazsa olmaz hale gelmiş olup bunu da gerçekleştirecek bütün ulaşım modlarını devreye sokarak modlar arası entegrasyonu da sağlamış olacağız.

Doğal lojistik üs olan kentimize modern lojistik merkezini de planlayarak kavuşturmamız halinde ilimiz Doğu Karadeniz’in marka değerini artıracaktır. Demiryolu ve lojistik merkezi projelerinin hayata geçirilmesi ve böylece ulaşım modları arasındaki entegrasyonun sağlanması için elimden gelen gayreti sarf edeceğim.

ŞEHİR MERKEZİNE EN YAKIN HAVAALANI TRABZON’DA

Trabzon Havalimanı şehir merkezine en yakın havalimanlarındandır. Havalimanı hem şehir merkezine hem limana hem de Arsin Organize Sanayi Bölgesi’ne çok yakın konumda olup şehir merkezi-havalimanı ulaşım süresi sadece dakikalarla ifade edilmektedir. Bu konum büyük avantaj sağlamaktadır. Pistin uzatılması, ikinci pistin yapılması veya yeni havaalanı projelerinin herhangi birinin yapılması çalışmalarında bu avantaj mutlaka dikkate alınacaktır. Alternatifler üzerinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız yetkilileri gerekli çalışmaları yaptılar. Karar aşamasına gelinmiş olup önümüzdeki günlerde karar netleşecektir.

 Ülkemizdeki havaalanlarına baktığımızda İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’dan sonra en yoğun havalimanı Trabzon Havalimanıdır. Bundan dolayı projenin netleşerek hayata geçmesi konusunu İnşallah yakından takip edeceğiz.