Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dr. Mahir Küçüķ, Türkiye'nin yakaladığı hızlı gelişmeyi sürdürebilmesi için artık başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programında Üst Düzey Danışmanlık görevini yürüten deneyimli bürokrat Dr.Küçük, Türkiye' nin AK Parti ile beraber istikrar ve güvene kavuştuğunu, bu istikrar ve güven ortamının devamlılığı için mutlaka başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Başkanlık sisteminin önemine vurgu yapan deneyimli bürokrat Dr. Küçük, “Her 10 yılda bir yapılan darbeler sonucu hükümetlerin sürekli değişmesi ülke ekonomisini, sosyal ve siyasi yapıyı bozuyor ve ülkemiz istikrarsız, güvensiz bir ortama kayıyordu. Hamdolsun ki 13 yıllık AK Parti iktidarımızla ileri demokrasi anlayışımız ve uygulamalarımızla artık darbeler dönemi birdaha geri dönmemek üzere kapanmıştır. AK Parti ile ülkemizde ekonomik, siyasi ve sosyal refah seviyesi artmış, bölgesine güven ve huzur veren, güçlü bir Türkiye gelmiştir. Güçlü Türkiye'yi daha da güçlendirmek için, ülkemizin önüne konulan ardı arkası kesilmeyen engelleri aşmak için, hızlı kararlar alıp ve uygulamaya koymak için başkanlık sistemine ihtiyacımız var "ifadelerini kullandı.

7 Haziran seçimlerinde milletin desteğiyle Yeni Türkiye 'de yeni bir dönemin başlayacağini ifade eden Dr. Ķüçük, "Birçok gelişmiş ülkenin kullandığı başkanlık sistemine geçis için 7 Haziran seçimleri çok büyük önem arz etmektedir. Allah'ın izniyle, milletimizin  desteğiyle AK Partimiz seçimlerden daha da güçlenerek çıkacak ve Güçlü Cumhurbaşkanımızla, Güçlü Başbakanımızla Güçlü Türkiye’yi inşa etmeye devam edeceğiz" dedi.

2023 vizyonunda belirtilen hedeflere ulaşmak için  yapılacak çok büyük işlerin olduğunu  belirten Dr.Küçük, bunların en başında da Yeni Türkiye için, Güçlü Türkiye için Yeni Anayasanın geldiğini söyledi.