Birleşmiş Milletler Kalkınma Teşkilatında kırsal fakirliğin giderilmesi, biyolojik çeşitliliğin korunması ve iklim değişikliği ile mücadele gibi konularda Üst Düzey Danışmanlık görevini yürüten deneyimli bürokrat, Doğu Karadeniz Su Ürünleri Kooperatifi ile Trabzon Balıkçılar Toptancı Haline yaptığı ziyaretlerle balıkçıların talep ve sıkıntılarını dinledi.

Toptancı halinde sektörün önemli isimlerinden olan Recep Denizer ile balıkçılık ve balıkçılığın sorunları üzerine sohbet eden Dr. Küçük, konuşmasında balıkçılık ve su ürünleri sektörü ile geçimini sağlayan esnafın, Trabzon halkı ve ekonomisi üzerindeki önemine değinerek, "Balıkçılık sektörümüz gün geçtikçe gerek balık türlerinin azalması bakımından gerekse denizlerimizin hızla kirletilmesinden dolayı kan kaybetmektedir. Balıkçılıkla ilgili mevcut sorunlarımızın acilen çözülmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Bu sorunların ortadan kalkması hem balıkçılarımızın desteklenmesi hem de avlanmaya ilişkin yeni stratejilerin belirlenerek deniz kirliliğinin önlenmesiyle mümkün olabilecektir” diye konuştu.

“Ülkemizde balıkçılık denince ilk akla gelen bölge Doğu Karadeniz Bölgesi’dir” diyen Dr. Küçük, “Şehir ise Trabzon'dur hatta Faroz Mahallesi’dir. Bu sektör bölgemiz için çok önemlidir ve istatistiki bilgilerde Türkiye’de balıkçılık konusunda en önemli pay Karadeniz Bölgesi ve Trabzon’undur. Balıkçılık sektörünün sorunlarının giderilmesi ile bu sektörden geçimini sağlayan kardeşlerimizin gelir seviyelerinin arttırılması, su ürünlerimizi ve yaşam alanlarını korumak, koruma-kullanma dengesini içersinde sürdürülebilirliği sağlamak en büyük hedefimizdir” ifadelerini kullandı.

Sektörün önemli bir sorunun da yeterli sayıda ve evsafta soğuk hava depolarının olmayışı ile su ürünlerinin şoklanarak tüketiminin uzun vadeye yayılamaması olduğunu kaydeden Dr. Küçük, Bölgede kurulacak büyük bir ya da birkaç soğuk hava deposu ile bu sorunun büyük ölçüde giderilebileceğini söyledi.

Balıkçılık sektörüne devletin yapmış olduğu katkı ve desteklerin artırılması gerektiğini belirten Dr. Küçük, sektörünün bölge ekonomisine çok daha fazla katkı sağlamasını temin etmek amacıyla her konuda olduğu gibi mutlaka bu sektörde de ilgi gruplar ile paydaşların problemlerinin dikkate alınarak, düşüncelerine başvurulması gerektiğini belirtti.