Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'da gerçekleştirilen AK Parti 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, öğretmen atamalarına yönelik eleştirilere cevap verdi.

Eğitimde yeni bir dönem başlattıklarını dile getiren Erdoğan bütçede eğitime verilen payı 7.5 milyardan 39 milyara çıkarttık, dedi. Erdoğan'ın öğretmen adaylarına da bir müjdesi vardı.

Herkesin eğitim imkanlarından faydalanması için gereken tedbirleri aldıkları ifade eden Erdoğan, "10 yılda 358 bin öğretmen atayarak, özlük haklarını iyileştirerek bu alandaki sorunları büyük ölçüde çözdük. Zaman zaman bazı TV'lerde 'ben öğretmen oldum, atanmıyorum' şeklinde hareket edenler var. Herkes öğretmen olabilir, ama herkesin atanabilmesi için devletin bütçe noktasındaki durumu ve kamu planlamasının buna müsaade etmesi lazım. Biz devlet yönetiyoruz. Bundan önceki iktidarlara bu hesap sorulabildi mi? Bizim yaptıklarımıza bakılınca geçmiş dönemlerden mukayese edilemeyecek derecede fazla. Biz bunu sıfırlayacağız, öğretmen ataması sıkıntılarını gidereceğiz. Bu bir plandır ve neticelendireceğiz." şeklinde konuştu.