30 Mart 2014 günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç hizmet ve görevlerine eşlik edecek başkan yardımcıları belirlendi. Ortahisar halkına hizmet etmek üzere Başkan Av. Ahmet Metin Genç’in yardımcılık görevlerine, Erdoğan Beder, Kemal Çoban, Süleyman Aydoğdu ve Abdullah Uraloğlu getirildi.

Başkan yardımcılarının görev alanları belirlenirken, Erdoğan Beder’ görevine resmen başladı. İnşaat Mühendisi olan Erdoğan Beder’e, Ortahisar Belediyesinde İmar İşleri, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve personel Müdürlüğü bağlanarak önemli görevler verildi.

Başkan Yardımcısı Erdoğan Beder, belediye başkanı ve meclis üyeleriyle birlikte çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini ifade ederek şunları kaydetti.  “Ortahisar belediyesi hizmetlerinin ilçe halkına daha etkin aktarılması için yoğun bir mesai harcayacağız. Şeffaf, adaletli olacağız. Ayrımcılık ve israf yapmayacağız. Herkese eşit mesafede duracağız. Bizim tek amacımız Ortahisar halkına hizmet getirmek. Önceliğimiz hizmet olacak. Ortahisar ilçemizi iyi bir yönetimle ülkemizin sayılı ilçeleri arasına girmesi noktasında elimizden geleni yapmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.