VEDA DEĞİL FATİHA

İşte Erdoğan'ın o sözleri:

"Böyle anlamlı bir buluşmada bir arada olmanın mutluluğu içersindeyiz. Bizim bu konuşmamız bir misyon değişikliği değildir, sadece bir isim değişikliğidir. Ve asla bir veda değildir. Bilesiniz ki bu da bir Fatiha'dır, bir başlangıçtır, yeni bir milattır bunu böyle bilesiniz. Misyonumuzdan taviz vermedik ama 77 milyonu kucakladık"

YENİ KABİNE CUMA GÜNÜ

Erdoğan yeni kabinenin de cuma günü kurulacağını bildirdi: Cuma günü hayırlısıyla yeni kabineyi kurmuş olacağız."

ERDOĞAN'IN VEDA KONUŞMASI

Halk tarafından seçilen Recep Tayyip Erdoğan, kongre salonu önünde yaptığı konuşmasının ardından salona eşi Emine Erdoğan ile birlikte salona girdi. Erdoğan, kongrede veda konuşmasını gerçekleştirdi.

Erdoğan'ın konuşmalarının satır başları;

"Saygıdeğer divan, çok değerli kardeşlerim, kıymetli misafirler, sevgili yol arkadaşlarım, değerli hanım kardeşlerim, hanım kardeşlerim hepinize hoş geldiniz diyorum. Ak Parti'nin 1.olağanüstü büyük kongresinin hayırlara vesile olmasını Rabbi'mden niyaz ediyorum.

Teşkilatımızda görev yapmış, kendileriyle yol yürüdüğümüz bugün aramızda bulunmayan kardeşlerimizin mekanlarının cennet olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Elbetteki kadın kollarımızı bugün bir kez daha selamlıyorum. AK Parti kadın kollarımıza bugün bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

HER ZAMAN İLKLERİN PARTİSİ OLDUK

Gençler sizler bu milletin umudusunuz. Sizlere her zaman güvendim, her zaman inandım. Siz dağ taş demediniz, durmak yok yola devam dediniz. İşte bu teşkilat 10 Ağustos'ta bir tarih yazdı. Bunun neticisinde sizler sadece Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine şahit olmadınız, bizzat kendi ellerinizle inşa ettiniz. Sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Ak Parti unutmayın her zaman ilklerin partisi olmuştur.

AK Parti'nin genel başkanlık görevini sizlere teslim ediyorum. Bugün değişen sadece şekildir, öz değişmiyor. Partimizin yüklendiği misyon değişmiyor sadece isimler değişiyor.

Biz kökü olmayan, geçmişi ile irtibatlarını koparmış bir parti değiliz. Eski başbakanlarımızdan Necmettin Erbakan'ın da alın teri vardır. Merhum Turgut Özal'ında emeği vardır.. İsimlerin hiç ama hiç önemi yoktur.

Bu büyük dava mensuplarıyla şereflenmez, tam tersine mensullarına şeref verir..Bu dava ancak benim isimle ayakta kalır, şereflernbilir diyen kibir tuzağına düşmüştür.

OKYANUS ÖTESİNDEN GELEN TELEFONLARLA İSTİFA EDENLER HATIRLANMAYACAK

Ben yoksam dava da yok diyenler en baştan kaybetmiş olanlardır. Ben olmazsamdava ilerlemez diyenler davanın ruhunu anlamamıştır. Okyanus ötesinden gelen telefonlarla istifa edenleri, darbecilerin tehditlerine boyun eğenleri bugün kimse hatırlamıyor, hatırlamayacak bunu böyle bilin.

Unutulmayan adaylarda yok değil ha var. Ama onlarda vakti zamanı geldiğinde inanıyorum ki o çöplüğün içinde yer alacaktır. O isimlerin hepsi geldi ve geçti. Ama işte dava burada. Hiç birimiz bu dünyada baki değiliz, hepimiz faniyiz. Ama bu dava içinde olanlar hiç unutulmayacak, belki de asırlar boyunca hatırlanacak.

Biz Türkiye içinde farklı davalara bakabn farklı hareketler peşinde olan biri değiliz. Aziz millet devletinin kadim davasının değiştirilmesine müsade etmemiştir.

TBMM KÜRSÜSÜ'NÜN ARKASINDA ŞURA SURESİ'NİN 38.AYETİ YAZIYORDU

23 Nisan 1920'de inşa edilen TBMM Meclis kürsüsünün arkasına hangi ilahi konmuştur biliyormusunuz: Şura süresinin 38.ayeti. Daha önce kürtler, araplar, sünniler, aleviler, boşnaklar vardı. 

Tek tip millet oluşturulmak istendi, tüm farklılıklar reddedildi. Farklı olana tahammül edilemedi. Bu neyi getirdi, devlet ile millet arasındaki mesafe açıldı.  23 Nisan 1920 ruhunu Türkiye'ye yeniden kazandıracağız dedik, başarıyla bugünlere getirdik. 12 yıl boyunca çok çalıştık, mücadele ettik.Türkiye'yi belli bir noktaya taşıdık.

TAKSİM MEYDANINDA ANIRACAK KÖŞE YAZARLARIMIZ VARDI

Türk lirasından 6 sıfırı attık. 6 sıfırı atarsak Taksim meydanında anıracak köşe yazarlarımız vardı. Hala anırmalarını bekliyoruz.

YEMİN TÖRENİNE KATILMAYACAKMIŞ...

Muhalefet partisinin lideri olan zat, yarın halkın seçtiği cumhurbaşkanının yemin törenine katılmayacakmış. Oraya onun katılmaması bize ne kaybettirir hiç bir şey ama o neler kaybedeceğii bir düşünsün. Çünkü biz birileriyle beraber yürümedik, biz milletimizle buralara geldik.

CHP KENDİSİNİ SORGULAMALI

CHP kendisini sorgulamalı. Milletle arasında mesafe olan bir CHP asla başarılı olamaz. Ne ülkeye ne millete faydası olmaz. Milletin seçtiği cumhurbaşkanının yemin törenine katılmayacağız diye açıklama yapıyorlar. Bu muhalefet tarzının son kullanma tarihi geçmiştir.

MHP TÜRKİYE'NİN HİÇBİR MESELESİNE EĞİLMEMİŞTİR

MHP, terör meselesinin beslediği bir parti olmayı tercih etmiştir. 2007'de Meclis'e yeniden girdiği günden bugüne kadar MHP yönetimi Türkiye'nin hiçbir meselesine eğilmemiş, terörün devamıyla var olan bir parti, haline dönüştür. Bu muhalefet tarzınında Türkiye'ye faydası olmayacaktır.

HDP KAN SİYASETİ TARZINI TERK ETMELİ

HDP, elinde taş olan çocukların arkasına saklanarak, Diyarbakır'da çocukları dağa kaçırılan annelerin feryatlarına kulak tıkayarak siyaset yapıyor. Kan üzerinden yürüttüğü siyaset tarzını terk etmeli.

YENİ TÜRKİYE'NİN DOĞUM GÜNÜ

Bugün Yeni Türkiye'nin doğum günüdür.

PARALEL YAPI

Eski Türkiye'nin bir yapısı daha vardır: Paralel yapı. CHP ve MHP'nin eski Türkiye özlemi paralel yapıyla işbirliği yaptırdı. 17 ve 25 yolsuzluk adı altında yapılan operasyonlar darbe girişiminden başka bir şey değildir. Devlet içindeki paralel yapı siyaseten mahkum olmuştur. Bunların hesabının sorulacağı günlerde yakındır.

PENSİLVANYA HUKUK SİTEMİNE EMİR VEREMEZ

Hem siyasete hemde halk tarafınan seçilen cumhurbaşkanına karşı son derece nezaketsiz tavırları eski Türkiye'nin tarzıdır. Hukuk sistemi bir avuç  haşhaşinin şantajına mahkum bırakılamaz. Pensilvanya, hukuk sistemine emir veremez, talimat veremez. Hasan Sabbah benzeri tehlikeli mensuplarının oyunları asla olamaz. Vatansever hakim ve savcılar inanıyorum ki aralarındaki haşhaşileri temizleyecek. Yeni Türkiye'de paralel yapılanmalara mafyatik örgütlenmelere asla izin verilmeyecek.Lütfen kendilerini sorgulasınlar. Pensilvanya'daki zat, sen bu Türkiye'yi seviyormusun? Seviyorsan niye Türkiye'de değilsin de Pensilvanya'dasın.

HER DAİM SİZİNLE BİRLİKTE OLACAĞIM

Ak Parti'nin genel başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanlığı görevinde son saatlerime girmiş bulunmaktayım. Sizler şimdi yeni genel başkanımızı seçeceksiniz. Genel Başkan ve Başbakan adayı Ahmet Davutoğlu ismini sizin için belirledik. İstişarelerimizi yaptık, Davutoğlu kardeşimizle birlikte çok sayıda isim çıktı ancak çoğunluk Davutoğlu'ndan yanaydı. Şahsım bu partinin kurucu genel başkanı olarak, her daim sizlerle birlikte olacağım. Anayasal ve yasal yetkiler çerçevesinde şüphesiz ki tarafsızlığımızı etkilemeden  sizlerin yanına geleceğiz.

DAVUTOĞLU BİR EMANETÇİ DEĞİLDİR

Cumhurbaşkanının görevi hükümetin önünü kesmek değil, önünü açmaktır.  O gazeteler yazıyor, çiziyor. Sayın Davutoğlu bir emanetçi değildir. AK Parti tek adam partisi olmadı, olmayacak.

ARTIK VEDANIN VE AYRILIĞIN VAKTİDİR

Artık vedanın ve ayrılığın vaktidir. Bu ayrılık sadece yeni bir başlangıç içindir, meydanlarda görüşeceğiz. Size Neşet Ertaş ile veda ediyorum. Çocuklarımdan helallik istiyorum. Hepinizden helallik istiyorum. Ben hakkımı helal ediyorum.  Teşkilatımızın her bir mensubunu şimdiden tebrik ediyorum. AK Parti 'yi yani aşkımı sizlere emanet ediyorum. "