Ukrayna’daki temaslarının ardından Bosna Hersek’e geçen ve başkent Saraybosna’da kaldığı Bristol Otel’e gelişi sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, Afyonkarahisar’daki patlamada askeri savcılığın yaptığı açıklamanın yeterli olacağını belirterek, kendisinin bu konuda söylemesi gereken bir şeyin olmadığını ifade etti.

Erdoğan, “Sayın Savcı, 'burada herhangi bir yüzde 99,5 sabotaj ihtimali yoktur' dediğine göre artık bunun nereye vardığını görüyorsunuz. Onun için bundan sonraki soruları herhalde Sayın Kılıçdaroğlu’na sormak lazım, kılavuzunu iyi seçsin” şeklinde konuştu.

Kendisine yöneltilen sorulara cevap veren Başbakan Erdoğan, Ortadoğu’daki eylemler hakkında da açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Konuyla ilgili aslında bugün Yalta’da gerekli açıklamayı yaptım ve bu açıklamada tüm İslam dünyasına, Müslümanlara bu tür provokatif eylemler içerisinde yer almamaları çağrısında bulundum ve bizim kutsallarımıza, hangi dinin mensubu olursa olsun bir saldırı olsa buna bizim karşılık vermemiz şiddetli olmamalı, fikri ve düşünce planında her tür bu noktadaki tepkilerimizi ortaya koyabiliriz. Ancak tabi burada bir sebep netice ilişkisini göz ardı etmemek gerekir. Bu tür kutsal değerlere saldırıda bulunanlar da kim olursa olsun bunların da bulundukları ülkelerde gerekli karşılığı, cezayı görmeli ve bu tür anlayışlar mahkum edilmelidir. Edilmemeleri halinde tabi bu tür tahrikler meydana geliyor. Fakat ben hiçbir zaman Müslümanların bu tür tahriklere de gelmemeleri istikametinde sabırlı olmaları istikametinde tavsiyede bulunuyorum. Çünkü Müslüman’ın sabrı da yeri geldiği zaman çok önemli bir cevaptır. Çünkü sabrın sonunda da biz inanıyoruz ki zafer vardır, selamet vardır” diye konuştu.

Erdoğan Saraybosna’daki temasları kapsamında bugün Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakır İzzetbegoviç ve konseyin diğer üyeleriyle bir araya gelecek.