İşte Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları:

HESABINI İYİ YAP

Konuşmasında İsrail'e seslenen Erdoğan, ”Netenyahu’ya sesleniyorum; şu anda 2008 yılında değiliz, 2012 yılındayız. Bilesin ki 2012’nin şartları 2008’in şatları gibi değildir. Hesabını iyi yap” dedi.

”Biz adalet istiyoruz. Biz diyoruz ki, eşzamanlı olarak ateş durdurulsun istediğimiz bu. Eşzamanlı olarak ateş durdurulsun. Ve İsrail durdurmayacak Gazze durduracak. Böyle bir adaletsizlik olabilir mi? Böyle bir anlayış, böyle bir yaklaşım olabilir mi? İşte mesele bunun karşısında dik durmak”

İSRAİL'DE İNSAF DİYE BİR ŞEY YOK


”İsrail çocuklara acımaz. İşte dün İsmail Haniye kardeşimizin kucağındaki yavruyu gördünüz. Onlar dokuz aylık yavruları vuracak kadar acımasızdır. Cumhurbaşkanlarına malum Davos’ta da söylemiştim. ’Siz çocukları öldürmeyi gayet iyi bilirsiniz. Siz orantısız güç kullanmayı gayet iyi bilirsiniz. Çünkü sizde adalet diye bir şey yoktur. İnsaf diye bir şey yoktur. Siz zulmederek, ezerek yükselmeyi hep kendinize ideal edinmişsinizdir’. Ve şimdi bunu periyodik olarak yapıyorlar”

BU İŞ BÖYLE YÜRÜMEZ

Ben Arap Ligi’ne de sesleniyorum sizin sesiniz ne zaman çıkacak diyorum. Ne zaman? Yani oturacağız yemekleri yiyeceğiz, sohbetleri yapacağız ondan sonra dağılacağız. Bunun ne anlamı var? Aynı şeyi tabi İslam İşbirliği Teşkilatı’na da sesleniyorum. Siz ne yapıyorsunuz? Kendilerine bunları hep söylediğimiz için burada söylüyorum.İlk defa burada söylemiyorum. Onun için bu kurumların, kuruluşların reforme edilmesi şart. Bu iş böyle yürümez”