CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Soru önergesinde Sağlık Bakanlığı’nın resmi web sayfasından Atatürk’ün resminin kaldırıldığını belirten Nazlıaka, “Atatürk resmi Başbakanlık sitesinde görülmeyecek kadar küçük bir şekilde yer alırken, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın resmi web sitelerinde hiç bulunmamaktadır” dedi.

Nazlıaka, şu sorulara yanıt aradı: “Hangi bakanlıkların açılış sayfalarında Atatürk fotoğrafı yer almamaktadır? Atatürk fotoğrafına karşı gösterilen bu tahammülsüzlüğün gerekçesi nedir? Bu uygulama tarihimize, Atatürk’e, Cumhuriyet değerlerine ve yüreğinde Atatürk sevgisi olan milyonlarca yurttaşımıza karşı saygısızlık değil midir? Bu uygulamalar Atatürk’ü yok sayan bir zihniyetin yansıması mıdır?

Ülkemizi yurtdışında da temsil eden Dışişleri Bakanlığı’nın resmi web sayfasında, Atatürk resmi sayfanın en altında ve görülmesi zor olan bir yerdedir. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusunun resminin bu şekilde konumlandırılmasını siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Türk Lirası için seçilen sembolün Sayın Başbakan’ın isminin baş harflerini sembolize ettiği eleştirileri kamuoyunca bilinmektedir. Sayın Başbakan'ın isminin baş harfleri Türk Lirasına sembol olurken Türkiye Cumhuriyeti bakanlıklarının resmi web sayfalarında Atatürk fotoğraflarının kaldırılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Yukarıda adı geçen bakanlıkların resmi web sitelerine Atatürk fotoğrafı koymamaları nedeniyle Türk halkından özür dilemeyi düşünüyor musunuz? Söz konusu bakanlıklar resmi web sitelerindeki bu hatayı ne zaman gidereceklerdir? Web sitelerindeki bu uygulama kimin talimatı ile yapılmıştır?”