Trabzon fethinin 553. yıldönümü münasebetiyle İstanbul'da faaliyetlerini sürdüren Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından Feshane'de düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri olanca coşkusuyla devam ediyor.

Gurbetteki Trabzonluların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, beraberindeki Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Demir ile birlikte stantları tek tek gezerek hemşehrileri ile görüştü.

Gurbetteki Trabzonluların yoğun ilgi gösterdiği Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin standında vatandaşları ağırlarken, ilçe belediyelerinin stantlarını da tek tek gezerek Trabzonlular ile kucaklaştı. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan'ın ilçesine olan katkılarından dolayı fincan takımı hediye ettiği Başkan Gümrükçüoğlu, gurbetteki Trabzonlular ile gerçekleştirdiği sohbetlerinde, Trabzon'da yaşanan değişim ve gelişimin artarak devam edeceğini kaydetti. Trabzon'da yaşanan değişimi gurbetçilerden dinleyen Gümrükçüoğlu, "Türkiye'nin en yaşanılabilir şehirleri arasında bulunan Trabzon'u çok daha yaşanılabilir hale getirmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Çalışmalarımızın meyvelerini görmek ve sizlerden şehrimizde yaşanan değişimi dinlemek bizler için çok büyük bir mutluluk. Trabzon'da çok işler yaptık, inşallah çok daha büyük işler yapacağız. Çömlekçi dönüşümü gibi, Kanuni Bulvarı gibi dev projelerimiz tamamlandığında bugün hayranlıkla ifade ettiğiniz Trabzon'daki değişim ve dönüşümün çok daha ileri boyutlara çıktığını hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı.

İstanbul VALİSİ ETKİNLİKLERDE

Öte yandan İstanbul Valisi Vasip Şahin beraberindeki İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile birlikte Trabzon Tanıtım Günleri'nin gerçekleştirilmekte olduğu Feshane'yi ziyaret etti. Trabzon Valisi Öz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'nun ağırladığı Vali Şahin, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin standında gerçekleştirilmekte olan etkinliklerle ilgili olarak uzun süre bilgi aldı. Tüm ülkeye ilham veren bu tür çalışmaları yıllar önce Trabzon'un başlattığını kaydeden Şahin, "Geçmişten günümüze ülkemizde lokomatif görevi yapan Trabzon şehri ve Trabzon insanı bu özelliğini sürdürüyor" diye konuştu.

Feshane'de 23 Ekim sabahı başlayan Trabzon etkinlikleri, 26 Ekim akşamına kadar devam edecek.