2015 yılında yapılacak olan Genel seçim tarihinin 27 Nisan’a alınacağı söylentileri ayyuka çıkarken bunu doğrulayan hamlelerde bir bir gerçekleşmeye başladı.

CHP Trabzon’da kongrelerini öne almış, Ak Parti’de de Trabzon İl Başkanlığı kongresi 20 Ocak’tan 20 Aralık’a çekilmişti. Genel Merkez 10 Ocak’ta yapılması muhtemel Ortahisar İlçe Başkanlığı seçimlerini de 7 Aralık tarihine çekti. 
Trabzon’da 7 Aralık’ta gerçekleştirilecek olan Ortahisar İlçe Başkanlığı seçimleri için şu anda gündemde çok sayıda isim dolaşıyor. 
Fakat genel merkezden alınan bilgilere göre kongrenin tek listeli olması yönünde yoğun baskı var. Genel merkeze yakın kaynaklar kongrenin tek liste olmaması halinde, iptal edileceği ve Ortahisar İlçesi’ne atama yapılacağı ifade ediliyor. 
İkinci bir ihtimal ise, Ahmet Metin Genç’e uygulanan yöntem. Ahmet Metin Genç’te il kongresinde genel merkeze rağmen aday olmuş, sonrasında ise istifa ettirilmişti. Ortahisar İlçe Kongresi’nde de böyle bir durumun olması söz konusu. 
Mevcut başkan Temel Altunbaş’ın henüz yeniden aday olup olmama yönünde resmi bir açıklaması yok. Fakat adaylığı en garanti isim olarak Altunbaş görülüyor. 
Altunbaş’ın haricinde ise Ortahisar İlçe Başkanlığı için eski yöneticilerinden, Üst Kurul Delegesi Muammer Şahin, yine eski yöneticilerden Hüseyin Canım, Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu, eski sendikacı ve eğitimci Hasan Dilekoğlu, ve yine partinin eski yöneticilerinden Mehmet Çelik isimleri gündemde.